Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona la 'SMART CITY' millor valorada de les 16 participants

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha presentat el projecte de modernització i monitorització millor valorat per la Diputació de València per a la subvenció de ‘Smart Cities’ dels municipis que han participat. Es tracta d'una actuació que té com a objectiu promoure que els municipis adherits adquirisquen 'dispositius intel•ligents' que contribuïsquen a millorar l'eficiència energètica i apostar per noves tecnologies que milloren la qualitat dels serveis que ofereix l'administració local a la ciutadania.

En aquesta ocasió han participat 16 localitats, que aspiraven a un màxim de 20.000 euros (o el 80% del cost del projecte presentat). La Pobla de Vallbona ha quedat en el primer lloc, després del procés de baremació, amb 92 punts. El pressupost del seu projecte era de 19.961,62 euros, i l'ens provincial es farà càrrec de 15.969,30 euros.

El projecte presentat consisteix en el subministrament (a la Diputació de València) de les dades que estan registrant-se en l'actualitat, després de la recent instal•lació de l'estació meteorològica; i la instal•lació d'uns sistemes de monitoratge en el Centre Sociocultural, per a registrar tant el consum energètic com el nombre de persones que accedeixen a aquestes instal•lacions. També eixes dades es compartiran amb l'ens provincial.

Javier Descalzo, edil de Transparència i Participació Ciutadana, explica que gràcies a aquesta iniciativa "es cobreix una part important d'una inversió que s'escomet per a obtenir informació rellevant tant de la climatologia a la Pobla de Vallbona com en l'accés al nostre Centre Social".

"Amb la instal•lació d'aquests aparells de monitoratge, sabrem quantes persones accedeixen a aquest centre i tindrem dades precises sobre la temperatura en aqueix espai, així com el consum energètic que s'està produint dia a dia. De la mateixa manera, es preveu instal•lar una estació de control de CO2 que complemente les dades que ja ens ofereix l'estació meteorològica", conclou Descalzo.


Smart City a la dreta a la pressentació del govern obert


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon