Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El problema del plàstic més clar després de Les XVIII Jornades Socioambientas de l'Eliana


  Al llarg dels seus 18 anys de trajectòria, les Jornades Sociambientals de l'Eliana han mantingut, sobretot, una vocació educativa.
       
Les Jornades Socioambientals de l'Eliana van celebrar la seua divuitena edició amb diferents actes per a promoure, entre la ciutadania, la importància de reduir al màxim la generació de residus i el consum de materials altament contaminants com el plàstic, que tarda segles a degradar-se.    

L'edició va tindre el seu inici el passat dijous amb un Taller de compostatge domèstic al Centre Sociocultural. En este taller els assistents van poder conèixer, de la mà del Consorci València Interior, en què consisteix i quins avantatges ofereix el compostatge domèstic dels residus orgànics que generem, és a dir, les restes de menjar i del jardí. Un 41% de la nostra borsa de brossa correspon a matèria orgànica; si destinàrem este residu al compostatge, li donaríem una segona vida i s'optimitzaria la gestió de la resta dels nostres residus.   

El dissabte 10 alguns veïns i veïnes de l'Eliana es van sumar a la visita a la Planta de residus de Llíria, on van poder conèixer de primera mà la cadena de processos que comporta la gestió dels nostres residus, així com participar en diferents activitats. Una jornada amb l'objectiu de desmitificar llegendes urbanes i, sobretot, prendre consciència sobre la importància de les nostres accions en este àmbit.   

Finalment, el diumenge va ser el gran dia en aquestes jornades socioambientals, el lema de les quals ha sigut “Menys plàstic per a un millor planeta”. Sota eixe prisma es va organitzar la “Fireta Educativa”, en la qual assistents de totes les edats van poder participar en tallers, gaudir d'actuacions i informar-se de totes aquelles accions que podem dur a terme per a reduir el nostre consum de plàstic, reutilitzar-ho i reciclar-ho. D'altra banda, va haver-hi altres iniciatives relacionades amb la cura i millora del nostre entorn, que van voler sumar-se a l’acte central.   

Al llarg dels seus 18 anys de trajectòria, les Jornades Socioambientals han mantingut una vocació sobretot educativa, i en eixa línia també es va realizar un taller a l'IES l'Eliana anomenat “La petjada de carboni del nostre esmorzar”, en el qual van participar al voltant de 100 alumnes.    

En paraules de Cristina Díaz, Regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Eliana, “Continuem treballant, no solament en un dia com hui, sinó durant tot l'any amb accions de conscienciació i d'educació per a aconseguir un món millor.”
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon