Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: PODEM demana que l'Alcalde i el President Ximo Puig insten del Govern solucions a l'infrafinançament de la Comunitat

 El finançament efectiu per valencià/a és de 2.226 euros enfront de la mitjana estatal, situada en 2.427; un 8,65% major.

Podem Riba-roja de Turia exigeix al Partit Socialista del municipi, encapçalat per Robert Raga i al President de la Generalitat Ximo Puig, que barallen per un nou model de finançament per a la Comunitat Valenciana que garantisca recursos suficients per a cobrir serveis públics fonamentals com la dependència, habitatge, educació o ajudes a persones aturades.

Des de la formació morada asseguren que no és suficient amb què com diu el President Ximo Puig el govern central tinga una altra actitud. "La veritat és que ara mateix tenim, en el tangible i en les declaracions d'intencions, el mateix que amb el PP: cap compromís i declaracions contradictòries. El govern de Sánchez encara ha de demostrar que es creu la urgència de reformar el model de finançament autonòmic", ha declarat Antonio Estañ, Secretari General de Podem País Valencià.
Així mateix han assenyalat que l'infrafinançament és un problema fonamental per al sosteniment dels hospitals, les escoles o la cura dels nostres majors. És un problema social que afecta a tots i totes i és funcional a un model de recentralització del país.

Segons l'informe de l'IVIE (Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques), "la despesa en protecció social per habitant de la Comunitat Valenciana segueix sent molt inferior a la mitjana de les CC.AA. La discriminació financera que pateix la Comunitat condiciona el seu nivell de despesa social i el desplegament de les prestacions de suport a la dependència durant l'última dècada, sent aquestes menors que en la resta de comunitats".

Aquest informe afig que "malgrat que les necessitats no són menys intenses que en altres llocs, la despesa en protecció social per habitant -o per habitant amb 65 o més anys- de les administracions territorials (comunitats autònomes i corporacions locals), en termes de comptabilitat nacional, amb prou faenes supera en la Comunitat Valenciana el 73% de la mitjana espanyola. Una diferència tan important, de més del 26%, resulta incompatible amb un nivell de prestació d'aquests serveis similar al de les restants comunitats".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon