Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla tindrà un 'punt violeta', per a combatre les agressions contra dones durant les festes del mes d'octubre


L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha promogut una iniciativa nova en el context de les pròximes festes per a commemorar el 9 d'Octubre i també en el 'Festardor' (festival de música rock, punk i rap que se celebrarà els dies 11, 12 i 13 d'octubre).

Per primera vegada a la Pobla de Vallbona s'ha habilitat el 'punt violeta', que és l'espai que es crea per a atendre les reclamacions de les dones que estiguen patint agressions. Es tracta d'una iniciativa que sorgeix des dels col·lectius feministes, per a frenar el creixent nombre de casos en els quals les dones pateixen abusos i agressions (normalment, de tipus sexual) en el context d'esdeveniments multitudinaris.

En el cas del nostre municipi, les regidories de Festes i Drets Civils s'uneixen perquè existisca un espai d'aquestes característiques. Encara que no existeixen precedents d'aquest tipus d'atacs sobre les dones en anys anteriors en activitats organitzades a la Pobla de Vallbona, les autoritats locals volen adherir-se a una iniciativa que desitja treballar per l'erradicació d'aquest tipus de comportaments, així com per la formació d'una consciència col·lectiva de lluita contra el masclisme i els atacs contra les dones. "La millor manera de prevenir és formar, i també és important visibilitzar aquesta problemàtica: d'aqueixa manera se li dóna la importància que té aquesta xacra i s'aconsegueix implicar al nombre més gran possible de persones, ja que és necessària una resposta col·lectiva".

Així, durant les festes de 9 d'Octubre (que es perllongaran els dies 7, 8 i 9 del present mes) hi haurà un punt morat' al costat de la reguarda de la Policia Local (en el carrer Mare Maria Micaela, 6). De la mateixa manera, al llarg del 'Festardor' (dies 11, 12 i 13 d'octubre) s'ha habilitat un altre espai d'aquestes característiques (en l'espai P3, enfront de l'IES La Vereda) en el qual hi haurà persones que indicaran com ha de procedir-se, si es té constància d'alguna agressió o atac. A més, el consistori poblà ha editat material gràfic (cartells, tríptics) amb informació útil sobre com ha d'actuar-se davant la violència de gènere.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon