Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comissió 9 d'Octubre convoca manifestació amb el lema Guanyem llibertats. Fem país

La manifestació eixirà el 9 d’octubre a les 18,30h de la Plaça de Sant Agustí a València

Representants de les entitats, sindicats i partits que formem part de la Comissió 9 d’Octubre van presentar ahir la convocatòria de la manifestació que tindrà lloc el dia 9 a les 18,30h des de la Plaça de Sant Agustí.

La Comissió ha fet un balanç del context polític valencià i espanyol. Pel que fa al primer, ha valorat positivament els tres anys de canvi social i polític, els quals han significat la fi de governs marcats per la corrupció i l’impuls de la millora del benestar social, la honestedat i la transparència en les polítiques públiques, i mesures favorables a la igualtat lingüística, entre moltes d’altres. Però també ha remarcat que continue pendent l’execució de compromisos dels partits que recolzen l’Acord del Botànic, particularment la fi de la censura de TV3 (que vol dir senzillament l’execució d’un acord de reciprocitat aprovat per unanimitat per les Corts Valencianes) i la inclusió de la competència lingüística com a condició per a l’accés a la funció pública per a posar fi a la discriminació per raó de llengua.

És per això que la Comissió valora positivament el camí fet, però entén que la nova política consisteix en el compliment dels compromisos, i per això mateix crida a la majoria parlamentària a aprofitar el que resta de legislatura per a fer-ho. D’altra banda, convidem a l’oposició a entrar al segle XXI, i abandonar el vell discurs de la confrontació entre valencians, que no troba receptivitat entre les noves generacions, i sumar-se al discurs en positiu, amb propostes constructives, del diàleg, i de la no demonització de ningú, perquè la societat valenciana és plural, i la democràcia és precisament el respecte a eixa pluralitat.

En segon lloc, i en referència al context espanyol, la Comissió ha valorat positivament la moció de censura que va permetre posar fi a un govern esgotat, tacat de corrupció i responsable de polítiques antisocials i antivalencianes, però entén que cal que l’actual govern del president Sánchez comence a passar de les paraules als fets, per a que realment puguem parlar d’una diferència positiva. En aquest sentit, encara esperem el disseny d’un nou model de finançament just per al poble valencià, la derogació de la llei mordassa, o la fi de la presó preventiva de líders socials i polítics catalans (una presó preventiva sense motivació jurídica i política suficient, i que ha estat criticada fins i tot per membres del mateix Govern del president Sanchez).

La Comissió, en definitiva, crida al poble valencià a celebrar de forma festiva la diada del 9 d’Octubre, i al mateix temps a mantenir les reivindicacions de les necessitats que tenim plantejades com a poble en els àmbits de la llengua, la cultura, l’economia, les llibertats i el benestar social. Perquè hem avançat molt els últims anys, perquè encara hem de guanyar llibertats i fer país.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon