Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Biblioteca Municipal de l’Eliana celebra el Dia de les Escriptores el pròxim 15 d’octubre


Una iniciativa amb l’objectiu de reivindicar la labor i el llegat de les escriptores al llarg dels segles.

La Biblioteca Municipal de l’Eliana ha volgut sumar-se al Dia de les Escriptores, una iniciativa de la Biblioteca Municipal en col·laboració amb la Federación Española de Mujeres Directivas, Ejecutivas, Profesionales y Empresarias (FEDEPE), i la Asociación Clásicas y Modernas. En este dia commemoratiu es pretén reivindicar la labor i el llegat de les escriptores al llarg de la història. 

El Dia de les Escriptores se celebra el dia 15 d’octubre, coincidint amb la festivitat de Teresa de Jesús, religiosa, mística i escriptora espanyola del segle XVI. En aquesta edició el lema és “Rebels i Transgresores”, a fi de visibilitzar la denúncia de nombroses poetes, novel·listes, dramaturgues i assagistes per ser considerades ciutadanes de segona al llarg dels segles.

En eixa línia, la Biblioteca Municipal celebrarà el pròxim dilluns a les 18.30h una lectura pública de textos de diferents escriptores. Així, representants d’associacions culturals, usuaris, escriptors i escriptores locals llegiran vint fragments de textos escrits per autores seleccionades, incloent autores valencianes, amb l’objectiu de reivindicar i reconéixer la literatura escrita per dones. L’acte tindrà lloc a la mateixa Biblioteca.

Entre altres, es llegiran fragments d’obres d’escriptores com Isabel de Villena, Teresa de Jesús, Juana Manso, Rosario de Acuña, Carmen de Burgos, Esther Tusquets, Carme Miquel, Ana María Matute, Sorne Unzueta, Idea Vilariño, Carmen Martín Gaite, etc.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon