Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El govern de La Pobla de Vallbona acusa a C's i PP de crispar intentant sumar vots amb el "Festardor"

"L'equip de govern aporta fets davant les mentides difoses respecte el ‘Festardor’ amb afany electoral" repeteixen

Anit es va celebrar un ple extraordinari en l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona. La jornada va  permetre a l'equip de govern (Compromís, PSPV, CUPO i EUPV) exposar la seua  visió de l'actuació a la celebració en el municipi poblà del 'Festardor 2018', un festival de música rock, punk i rap que es va celebrar durant els dies 11, 12 i 13 d'octubre. Davant eixes dades, PP i Ciudadanos van citar a queixes aparegudes en xarxes socials i definiren l'organització (que era aliena al consistori) com a "caótica".

Els dirigents locals van exposar en aquest ple extraordinari el seu balanç: "Decidirem acollir un festival que atrau molt públic i no ha suposat cap cost econòmic per al nostre municipi. El seu èxit, en aquesta primera edició, és innegable tant en nombre d'assistents com en projecció mediàtica i en difusió de la nostra localitat. Mai en la història del nostre municipi s'havia organitzat una activitat tan important i amb tanta gent".

Ciudadanos i PP van fer una sèrie de preguntes que posaven en dubte l'actuació municipal. A totes elles van contestar l'alcalde (Josep Vicent Garcia) i el regidor de Música i Festes (Fran Esteban), explicant que s'han complit les lleis i els requeriments fixats a les diferents normatives. Totes les actuacions de l'equip de govern les avalen els funcionaris tècnics de l'Ajuntament, la Policia Local, la Guàrdia Civil, Subdelegat de Govern i la Policia Autonòmica. "Ens demanen ara uns informes que no són pertinents, i quan governava el PP aquells documents que sí que eren necessaris brillaven per la seua absència. És una postura difícil d'entendre i impossible de defensar", comenten els dirigents locals.

"Al llarg dels tres dies que va durar aquesta activitat musical van acudir 40.000 persones, amb un impacte econòmic en el nostre municipi d'uns 180.000 com a mínim. Es van fer 300 contractacions indirectes i el fet de ser la seu va permetre als 1.000 veïns de la Pobla de Vallbona que van assistir a aquest concert beneficiar-se d'un 50% de descompte en el preu de les entrades", s'afig des de l'equip de govern. El suposat 'caos' que s'ha generat al poble amb el 'Festardor' es resumeix en 8 queixes presentades per registre d'entrada, algunes de les quals no són ni de gent empadronada a la Pobla de Vallbona.

La corporació municipal explica que les molèsties que va poder haver-hi són les mateixes que es produeixen en altres festivals d'aquestes característiques. Moltes d'aquestes explicacions i dades ja li les va transmetre el consistori a representants d'associacions poblanes el passat 18 d'octubre, quan es va celebrar una Comissió de Valoració, en la qual la ciutadania va exposar lliurement les seues propostes, suggeriments i opinions. "Des del govern local s'ha tingut sempre voluntat d'escoltar totes les opinions per a millorar en allò que siga possible. Ens agradaria que també s'uniren Ciudadanos i PP, perquè les propostes en positiu són sempre bones; però les crítiques sense fonament i amb un interés partidista només perjudiquen el nom del nostre poble".

Respecte a la postura assumida per PP i Ciutadans-Cs, l'equip de govern poblà va expressar una vegada més la seua postura: "En la pràctica, aquests dos partits han demostrat que la seua suposada alineació amb veïns descontents ha sigut una excusa per a intentar sumar vots, assumint una postura tan electoralista com falta d'arguments. Per a intentar aconseguir aqueixa meta han comés la irresponsabilitat de difondre una imatge negativa de la Pobla de Vallbona, valent-se de xarxes socials i alguns mitjans de comunicació. Darrere de les crítiques de PP i Cs es veu la seua oposició a la naturalesa d'aquest festival, les lletres de les seues cançons i els valors que defensen. S'ha constatat, una vegada més, que aquests dos partits polítics es dediquen a generar crispació, divulgar falsedats i promoure l'enfrontament".

El PP i Ciudadanos demanaven la reprovació de l'alcalde i l'edil de Música i Festes. Cap partit es va sumar a eixa proposta. Explicaren els partits en l’oposició que es limitaven a expressar les seues opinions i a exercir el seu dret a fiscalitzar l'acció de govern. Javier Descalzo, regidor d'EUPV, recordà que ell va ser reprovat per l'anterior govern poblà (del PP) per una nota de premsa que va publicar el seu partit a un portal informatiu, abans de votar contra aquesta reprovació. La seua postura va ser idèntica a la de CUPO, PSPV i Compromís.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon