Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El 9 d'Octubre a l'Eliana tindrà una setmana d'actes culturals

L'Eliana celebra el 9 d'octubre amb una setmana plena d'actes culturals.

Als esdeveniments tradicionals en celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, se sumen concerts, projeccions i més activitats per a enaltir les nostres tradicions i la nostra cultura.

El programa d'actes que ha organitzat l'Ajuntament de l'Eliana, en commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana, donarà començament este divendres 5 d'octubre amb el concert de marimba i vibràfon de la percussionista valenciana Eva Català. Serà a més l'acte inaugural del nou espai del centre sociocultural, i començarà a les 19.00h.   

La jornada del dissabte 6 d'octubre comptarà amb dos actes a la Plaça del País Valencià: en primer lloc es festejarà el Dia Mundial dels Animals, un esdeveniment en col·laboració amb la Societat Valenciana Protectora d'Animals i Plantes consistent en una desfilada solidària de mascotes. Una activitat dirigida a tota la família i per a la qual els participants podran inscriure a les seues mascotes des de les 10.30h del matí. La desfilada començarà a les 13.00h. A la vesprada, a les 19.00h, tindrà lloc un concert del grup valencià Novembre Elèctric, per continuar amb els actes del 9 d’octubre.   

El diumenge 7 d'octubre, a les 19.00h a la Plaça del País Valencià, continuarà la música en valencià amb un concert de la Romàntica del Saladar, la banda procedent de Xàbia que parteix d'estils tradicionals per a fer música alegre, propera i divertida.    

El dilluns 8 d'octubre a les 19.00h tindrà lloc la projecció de la pel·lícula de producció valenciana “Paella Today”, una comèdia costumista de César Sabater. La projecció es farà al nou espai cultural del Centre Sociocultural. L'entrada serà lliure i l'aforament limitat.   


El 9 d'octubre es commemorarà el Dia de la Comunitat Valenciana començant amb el tradicional Ciclopasseig per l'Eliana, que ja suma 31 edicions, i que començarà a les 12.00h en la Plaça d'Europa. Per a participar caldrà inscriure's eixe mateix dia a partir de les 9.30h a la Plaça d'Europa, amb l'obligació de portar casc per a poder realitzar el recorregut. Tots els inscrits participaran en un sorteig de regals en finalitzar l'esdeveniment.   

A la vesprada, a la Plaça del País Valencià, començarà la Fireta del 9 d’octubre, que englobarà una sèrie d'actes que començaran a les 18.00h, amb la inauguració i lectura del manifest del 9 d'octubre. A partir d’eixe moment tindran lloc una sèrie d'esdeveniments dedicats al públic familiar: tallers, representacions, contacontes, música i pirotècnia per a enaltir les nostres tradicions i la nostra cultura en este dia commemoratiu.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon