Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona reivindica del Consell millores en el servei d'autobús metropolità i connexió amb l'Hospital de Llíria

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha presentat davant la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori les seues al·legacions respecte el projecte fet pel Servei Públic de Transport CV-103 (València Nord-oest). Són una sèrie de millores en el transport interurbà amb el qual les autoritats autonòmiques pretenen reemplaçar l'actual servei d'autobús.

Els integrants de l'equip de govern poblà (Compromís, PSPV, CUPO i EUPV) consideren que la proposta de projecte que s'ha publicat no arreplega les millores necessàries per als veïns i veïnes de la Pobla i, amb l'al·legació presentada, les autoritats poblanes sol·liciten les millores necessàries "perquè el transport amb autobús a la Pobla de Vallbona siga una opció vàlida per a les reivindicacions dels nostres habitants".

En aquesta reclamació es constata que l'actual servei presenta unes carències que no es solucionaran amb el nou projecte autonòmic. El principal canvi és la substitució de l'actual línia 145 (València-La Pobla de Vallbona) per altres dues: la línia 4A (València-Llíria) i la 4B (València-Xestalgar). Amb cap d'elles es connecta el municipi poblà amb l'Hospital de Llíria, cosa que podria solucionar-se si s'incloguera a la Pobla de Vallbona en la nova línia 7B (que permet als habitants de Vilamarxant, Benaguasil, Benissanó i Llíria accedir a aquest centre sanitari). En aqueix sentit, es reclama que s'incloga a la Pobla en aquesta línia d'autobús.

L'altre gran canvi és la futura substitució de l'actual línia 146 (València-l'Eliana-La Pobla de Vallbona) per la nova línia 5 (València-Centre Comercial El Osito). En aquest cas, les reivindicacions de la corporació municipal poblana són per a reclamar que aqueixa línia es perllongue fins al nucli urbà de la Pobla de Vallbona (concretament, fins a l'antiga bàscula, en la plaça Vicente Alba).

A aquestes noves reivindicacions, sorgides després de comprovar que els canvis previstos pel govern autonòmic no suposen cap millora del servei per a la ciutadania poblana, s'uneixen les velles reivindicacions del nostre municipi: una millora en la freqüència de pas; considerar la Pobla de Vallbona com a àrea metropolitana (fet que implica una reducció en les tarifes per als usuaris/as); una adaptació de la freqüència de pas als horaris d'entrada i eixida als centres de treball o universitats; i servei de transport nocturn els caps de setmana.

També se sol·licita que es contribuïsca a vertebrar a la Pobla de Vallbona amb la resta de municipis del Camp de Túria, una major coordinació de les línies de transport metropolità amb el transport municipal i una millora en la línia de MetroValència (l'actual baixador no satisfà les reclamacions dels veïns i veïnes de la nostra localitat).

Aquestes reivindicacions compten amb el suport del Consell de Medi Ambient i Planificació Territorial de la Pobla de Vallbona, que es va reunir dimarts passat amb els representants de l'equip de govern i va expressar el seu suport a aquestes reclamacions que es plantegen amb les al·legacions presentades. Els dirigents polítics poblans, per la seua banda, veuen com un altre aval el suport que han rebut per part d'un òrgan participatiu implicat directament en l'assumpte.

Des de l'equip de govern poblà es confia que les al·legacions que es presenten a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori seran acceptades, "ja que s'ajusten a les necessitats de la nostra ciutadania, no requereixen una gran inversió econòmica i suposaran un notable increment en el nombre d'usuaris del servei de transport amb autobús".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon