Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Consellería de Sanitat es compromet a cercar solucions a la falta d'espai del Centre de Salut de Riba-roja

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor de Sanitat, José Luis López s'han reunit amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló per a abordar les deficiències del Centre de Salut de Riba-roja, que en reiterades ocasions han sigut traslladades als responsables de Sanitat des de l'inici de la legislatura.

La coalició de govern en l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha denunciat contínuament les deficiències en els accessos i en les instal·lacions de l'actual centre de salut, especialment per la manca de rampes d'accés destinades a les persones de mobilitat reduïda, a més dels carros de bebès gemelares les dimensions dels quals superen amb escreix l'amplitud de les voreres dels voltants de l'edifici sanitari. Una protesta que ha sigut avalada documentalment per l'Associació per a la Rehabilitació i inserció de la Diversitat Funcional en Riba-roja, ARIDIF.

Així mateix, el govern acredita les deficiències en algunes zones del mobiliari d'aquesta instal·lació pública, dependent de l'àrea de l'hospital de gestió privada de Manises i la falta d'espai per a dependències com la sala d'extraccions. A açò s'uneixen els problemes d'aparcament tant per als usuaris com per als facultatius que allí treballen.

"Seguimos patint les conseqüències d'un centre de salut insuficient, la ubicació de la qual ja augurava que en pocs anys estaria sobredimensionat com a conseqüència de l'augment poblacional", assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga qui segueix reclamat "un centre de salut en un nou emplaçament que atenga les necessitats sanitàries dels veïns i veïnes de Riba-roja per a les pròximes dècades"

Ja en 1994, el govern municipal dirigit per l'alcalde socialista Juan Antonio Toledo va subscriure un conveni amb el qual anara conseller de Sanitat, Joaquín Colomer. En virtut d'aquest acord, l'Ajuntament de Riba-roja es comprometia a la cessió de 3.000 metres de terrenys en la zona de la Mallà per a la construcció d'un centre de salut per a la població, mentre que la consellería es feia càrrec de l'equipament del centre i de les despeses de personal.

Aquest document es va acompanyar de 2000 signatures, per les quals els veïns reclamaven un centre de salut que responguera a les necessitats sanitàries de la població.

Malgrat açò, amb l'arribada del Partit Popular al govern va canviar el rumb de les negociacions i finalment en 1999, es va iniciar la construcció del centre de salut en l'actual emplaçament del carrer Colón, en el Barranc dels Moros.

El centre va entrar en funcionament l'any 2002 amb un projecte per a atendre a uns 13.000 habitants d'aquella època sense la perspectiva de l'augment poblacional que ha experimentat la localitat fins avui.

Aquest augment demogràfic deixava al descobert les principals deficiències de la instal·lació com la falta d'espai per a desenvolupar algunes especialitats d'atenció primària, com la rehabilitació o la preparació al part o la lactància.

En aquesta primera trobada amb la nova titular de Sanitat, Robert Raga li ha presentat els documents que acrediten el compromís que el Govern Valencià va adquirir en 2006 per a la creació d'un nou centre de salut i especialitats que atenguera les necessitats sanitàries com a conseqüència de l'augment demogràfic i que finalment no va ser resolt.

Davant aquesta inoperància de les administracions, l'Ajuntament de Riba-roja s'ha vist obligat a continuar amb la seua lluita i a realitzar alguna actuació puntual en la zona per a pal·liar la mala accessibilitat, com la col·locació de baranes, el canvi de paviment de les voreres per material antilliscant o suavitzar les rampa existent .

Així mateix, el passat mes de gener, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria va arribar a un acord amb els propietaris de 7.300 metres quadrats del Barranc dels Moros, que permetrà eliminar el terraplè existent que impedeix actualment la connexió directa entre el centre de salut i els barris adjacents a l'edifici sanitari. El cost de l'operació va suposar el desembolso de 780.000 euros de les arques municipals.

La titular de Sanitat s'ha compromès a establir un full de ruta en la qual s'estudien exhaustivament la problemàtica de l'actual centre de salut i se cerque la solució adequada. Per la seua banda, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha posat sobre la taula la disposició del consistori per a arribar a acords respecte als terrenys o a la compra del patrimoni.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon