Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Actes lúdics, festejos i música coral ahir diumenge a l'Eliana per a acomiadar l'estiu

El Poliesportiu, la plaça de l'Ajuntament, la Piscina Municipal, el barri de Montesol o l'Auditori van ser els escenaris on la ciutadania va poder, de manera lúdica o cultural, dir adéu a l'estació estival 2018.

Ahir diumenge 23 de setembre acabava oficialment l'estiu, malgrat les altes temperatures que es van registrar totalment inusuals per a aquesta època de l'any. El poble de l'Eliana es va disposar a acomiadar l'estació en un ambient lúdic i cultural i amb una resposta massiva de públic, en diversos actes programats en diferents llocs de la localitat.

El dissabte 22 de setembre, en el Poliesportiu Municipal, els joves i no tan joves van poder gaudir d'activitats esportives i paelles, fomentant pràctiques saludables. Els festers del Crist del Consol, eixints i entrants, van tenir un paper protagonista ja que van poder intercanviar experiències sobre l'organització de les festes. Entre les 10:00 i les 13:00 hores, els assistents prèvia inscripció, van participar en les diferents activitats esportives: crossfit, boot camp (entrenament militar), fit ball, vóley platja o tirs a porteria amb obstacles, entre altres opcions, i van entrar en el sorteig de regals. A partir de les 13:30 hores, els grups van començar a cuinar paelles amb un alt nivell culinari. La jornada es despedió amb una "colour party", en la qual tots els participants es van divertir al són de la música amb un bany de pols de color amb el qual cobrir-se, posant fi a una cita de convivència i sa oci alternatiu. El diumenge 23 va ser el torn per als xiquets i xiquetes de l'Eliana, que van poder gaudir d'un gran nombre d'activitats i tallers en la piscina municipal d'estiu, orientades a un públic familiar, amb obertura de portes a les 11:00 hores i accés gratuït fins a completar l'aforament.

Quasi coincidint amb el final de l'estiu, el dissabte 22 de setembre, es va celebrar el Dia Mundial sense Cotxes, una jornada que també es va commemorar aquest 2018 a l'Eliana. A partir de les 11:30 del matí, en la Plaça del País Valencià, es va obrir al públic infantil un circuit de seguretat vial en el qual els més xicotets es van convertir en conductors per un dia, posant en pràctica els seus coneixements de les normes de circulació. Ja a la vesprada, a partir de les 17:30, es va dur a terme una ruta ciclista pels carrers del municipi en la qual els participants de totes les edats van aprendre a circular amb bicicleta de forma segura en entorns urbans.


La nota cultural la van donar, en aquest últim cap de setmana de l'estiu, sengles cites amb la música coral, la primera d'elles el dissabte 22 a les 19:00 hores amb el Cor de la Unió Musical, en la Plaça de l'Església del barri de Montesol, dins del programa municipal per a portar la cultura i la música a tots els racons de l'Eliana. Així mateix, el diumenge 23 a les 19:30 en l'Auditori, va tenir lloc una Trobada de Cors amb la participació del Cor de l'Eliana i el Cor de Bonrepòs i Mirabell.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon