Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Unió Musical de Benaguasil i Societat Artística Musical de Picassent viatgen a Europa portant la música valenciana. La Diputació les recolza



Tant Benaguasil com Picassent exporten la música de banda valenciana amb el suport de l’àrea de Cultura de la Diputació

Els concerts estan inclosos dins del programa ‘València és música’, i ha permés a la Unió Musical de Benaguasil i la Societat Artística Musical de Picassent viatjar fins a Itàlia i Navarra, respectivament
La Societat Musical “Santa Cecilia” de Requena, primer premi i menció d’honor de la secció especial de l’edició 2016, actuarà el pròxim 22 de setembre a la Plaça Major de Cáceres

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat la seua satisfacció amb aquest innvador programa de promoció exterior, i ha destacat el millorament de la percepció exterior de València com a terra de la música

La Unió Musical de Benaguasil, primer premi i menció d’honor de la secció especial (edició 2017); i la Societat Artística Musical de Picassent (guanyadora del primer premi, secció primera, en 2017), han sigut dues de les tres bandes incloses en el programa "València és música” de l'Àrea de Cultura de la Diputació i han pogut viatjar fins a Pont-Saint-Martin, a Itàlia, i a Tafalla, Navarra, respectivament, per a oferir uns concerts en col•laboració amb les bandes de música locals.

El programa "València és música” s’encarrega de donar a conèixer les bandes valencianes a escala nacional i internacional. Es tracta d’una ajuda complementària en concepte de viatge i concert per a aquelles bandes que participaren i guanyaren edicions passades del Certamen de Bandes de la Diputació de València.

Segons manifesta el diputat de l’àrea de Cultura, Xavier Rius, "València sempre ha sigut una terra amb un important teixit musical, i a més, amb uns altíssims nivells de qualitat. Ara, amb la promoció exterior de les bandes finalistes del Certamen volem que tot el món conega fora de València el gran treball que fan les bandes, i tota la creativitat i l’esforç que tantes persones dediquen a la música”. També, al voltant de la marca creada a l’efecte, Rius incideix que “València és música per a nosaltres és un concepte clau, doncs resumeix en una frase tot un món riquíssim i ple de matisos, que de segur que ajudarà a donar valor a la nostra cultura musical per tot arreu”. Finalment, Rius afegeix “Puc dir que amb aquest programa hem superat les nostres expectatives inicials, i de segur que amb el temps, hi podrem introduir noves línies d’actuació perquè puga participar més gent”.

De Benaguasil al nord d’Itàlia

El programa València és música ha permès que uns 70 músics de La Unió Musical de Benaguasil viatjaren el passat 30 de juliol fins a Pont-Saint-Martin, en la Vall d’Aosta (Nord d’Itàlia), on van oferir un programa musical molt complet que incloïa les interpretacions de La Zarzuela, La canción del olvido, El tambor de granaderos, Marcha Tosca i Pasdoble a Benaguasil. El concert va continuar amb un intercanvi d’experiència molt enriquidor amb la participació conjunta de la banda de música de Saint Martin i va concloure amb l'Himne Regional de Valencià.

El president de la societat musical, José Sarrión, ha reconegut que "aquest és un premi excepcional per als músics, un al•licient més per a presentar-se al Certamen de Bandes". Sarrión ha volgut comentar que “encara que tenim un estiu molt intens amb totes les activitats festives patronals on participa la banda, no podíem perdre l’oportunitat de participar en el concert d’Itàlia i mai ens l’haguérem plantejat sense la col•laboració de l’àrea de Cultura de la Diputació de València”.

“L’experiència va ser molt positiva i tot va sortir segons el previst” va afirmar Sarrión, que qualificava el concert de molt gratificant perquè “com els músics de Saint Martin ja havien actuat a la ciutat de València i coneixien l’alt nivell de les nostres bandes, això va generar molt d’interès i va omplir per complet l’aforament previst”, ha declarat. Els músics han aprofitat el viatge per a fer turisme per la ciutat de Turín i per a conèixer un poc més de la cultura local.

Germanor i intercanvi entre Picassent i Tafalla

Per altra banda, la Societat Artístico-Musical de Picassent, amb més de 90 músics, va actuar el passat 28 de juliol a Tafalla, en Navarra. El concert va comptar amb les actuacions de la banda local de música de Tafalla, seguida de l’actuació de la Societat Artístico-Musical de Picassent. El concert va concloure amb una interpretació conjunta d’un pasdoble típic de Navarra i d’un pasdoble característic valencià.

El representant de la banda, Vicent Boscà, ha valorat molt positivament l’experiència i ha destacat que el viatge els ha donat “l’oportunitat de conviure més enllà del que fem la resta de l’any als assajos; descobrirem terres diferents del nostre poble i intercanviarem experiències amb músics no valencians de totes les edats”. “Sense l’ajuda de l'àrea de Cultura de la Diputació el viatge no haguera estat possible i ens ha servit per a posar-nos en contacte amb realitats musicals diferents i per a descobrir peculiaritats de les bandes d’altres cultures”, va afirmar Boscà.

Boscà ha apuntat que "el Certamen de Bandes de la Diputació està molt ben organitzat, les ajudes per participar i els premis en metàl•lic als guanyadors estan bé, però sobretot, l’experiència del viatge és molt il•lusionant com a músic".

A més, al concert va estar present l'alcaldessa de Picassent, Concha García, que va acudir com a convidada a Tafalla i va lliurar de part de l'Àrea de Cultura de la Diputació una placa commemorativa en record del concert, escrita en valencià i en eusquera com a reflex de l’enriquiment que donen ambdues llengües.

A setembre, Requena viatjarà a Càceres

La Sociedad Musical Santa Cecília de Requena, primer premi i menció d’honor de la secció especial (edició 2016), té previst actuar el proper 22 de setembre a la Plaça Major de Cáceres en un concert amb un complet programa que inclou el pasdoble “Música y vino” de Manuel Morales; la sarsuela “Las bodas de Luis Alonso” de Gerónimo Giménez; “La Rosa del Desierto” de Martínez Gallego; “Agüero” de José Franco; “The Unknown Journey” de Philip Sparke; i “West Side Story” de Leonard Bernstein.











Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon