Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria oferirà des de novembre un servici a demanda per al bus municipal



El regidor de Servicis, Francesc Fombuena, ha anunciat que la nova xarxa de transport urbà de Llíria “comptarà a partir del mes de novembre amb un servici a demanda”.

Esta modalitat es posarà en marxa en les línies de les urbanitzacions (L2, L3, L4 i L5), i servirà per a donar servici a zones amb una demanda escassa o molt concentrada en alguns moments del dia. D'esta manera, les persones usuàries podrà sol·licitar el dia anterior un servici concret dins de les rutes establides i en funció d'una demanda mínima s'oferirà el recorregut sol·licitat.

Tot això permetrà optimitzar el cost, estalviar consum de combustible i reduir emissions de contaminants,  sense disminuir el servici oferit als usuaris.

Esta és una altra de les novetats que tindrà la xarxa del bus municipal que va entrar en funcionament el passat 1 d'agost, amb un cost anual per a l'Ajuntament d'aproximadament 173.000 euros.

Entre estes millores, l'edil ha destacat l'ampliació de la flota a 3 autobusos accessibles a persones amb diversitat funcional  i 5 línies, reduint  la duració dels recorreguts, la implantació del bitllet únic i la possibilitat de transbord entre les línies si no han passat més de 90 minuts des de la validació del bitllet.

En este sentit, Fombuena ha recordat que “anteriorment existia un bitllet per a la línia urbana i un altre més car per als usuaris de les urbanitzacions, i cada vegada que es pujava en un autobús calia pagar”.

Una altra millora és la implementació d'una gestió informatitzada que permetrà conéixer per primera vegada el nombre d'usuaris de les línies i el seu nivell d'utilització.

El regidor de Servicis també ha destacat “la millora de la informació que rebran les persones usuàries, a través d'una pàgina web (www.urballiria.com) que pròximament estarà disponible, i del nou sistema SAE, que en uns mesos permetrà disposar d'informació en temps real de la freqüència dels autobusos en marquesines digitals, Internet i inclús en aplicacions  mòbils”.

Finalment, l'edil hi ha assenyalat que la posada en marxa de totes estes novetats “significa tornar a acostar l'autobús als centres neuràlgics de la ciutat, on per exemple, durant el matí discorreran tres autobusos en 18 servicis des de les 7 del matí a les 3 de la vesprada. Tot per 0,65 € el viatge, o inclús menys, amb la possibilitat de disposar de bons de transport per a persones majors de 65 anys o amb diversitat funcional, i jóvens menors de 30 anys”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon