Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ajuntament de Riba-roja i Coordinadora per la Defensa dels Boscos reclamen a Medi Ambient una intervenció urgent en el Parc Natural del Túria

L’alcalde de Riba-roja i president de l’Associació de Municipis Vinculats al Parc Natural del Túria, Robert Raga i els membres de la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria, Francisco Pellicer i Vicente Segarra s’han reunit este matí amb la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrian per a traslladar-li la seua preocupació per l’actual situació que patix el Parc Natural del Túria, tant per la proliferació incontrolable de canyes com pel manteniment dels elements instal·lats com a ponts.
 
Ambdós entitats reclamen més seguretat, la millora de mitjans tècnics i humans i la materialització del conveni de manteniment i conservació.

Les competències sobre el Parc Natural del Túria continuen sent un embull burocràtic entre administracions, la qual cosa ha provocat que este enclavament natural protegit presente un lamentable estat d’abandó.

Una situació que s’atallaria si vera finalment la llum el conveni de manteniment que marcarà el marc de col·laboració i coresponsabilitat per a la protecció i manteniment del Parc Natural a quatre bandes, ajuntaments, Generalitat, Diputació i Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ).

Després de diversos intents fallits de l’Associació de Municipis de concretar amb la CHJ el contingut del mateix, la consellera de Medi Ambient, Elena Cebrian s’ha compromés a sol·licitar una reunió amb el nou president de l’ens, Manuel Alcalde Sánchez i traslladar-li les inquietuds dels municipis afectats.

Un altre dels aspectes que preocupen a ambdós entitats és la seguretat d’usuaris en l’àmbit territorial del Parc Natural, competència que en l’actualitat recau en la secció de Medi Ambient de la Policia Nacional i en el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (SEPRONA).

A fi d’incrementar l’actuació policial en este enclavament natural, la consellera s’ha compromés a coordinar una reunió amb el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel per a sol·licitar-li la intervenció de la policia autonòmica en el Parc per a un major control dels usuaris.

"Es necessària una intervenció urgent i coordinada en el Parc Natural del Túria, que garantisca un manteniment i conservació adequada, amb majors mitjans tècnics i humans, així com garantir un increment de la seguretat dels usuaris del mateix", manifesta l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

En la primera presa de contacte oficial com a Coordinadora, esta li ha insistit a la consellera en la necessitat de mantindre en bones condicions l’àrea d’influència del Túria. És el cas del pulmó verd de la Vallesa, actualment convertit en un polvorí com a conseqüència dels pins caiguts amb motiu de la plaga del tomicus. En este sentit, la Coordinadora ha demanat a la consellera que netege la zona en virtut del conveni que té amb la família Trénor, propietària dels terrenys.

Finalment, l’alcalde ha traslladat a la titular de Medi Ambient la iniciativa local de crear una plataforma perquè l’anguila arribe al mar. Raga li ha informat de les jornades tècniques que la Universitat de València està preparant per al primer trimestre de 2019.

En primer terme els membres de la Coordinadora i al fons l'ajuntament


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon