Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria ha retirat un total de 51.520 quilos d’amiant del sostre d’uralita existent en l’edifici municipal la Cebera - "Minguet"


L'edifici -denominat popularment com "Minguet"- s’està rehabilitant actualment per a albergar en el seu interior un centre soci cultural destinat, principalment, per a jóvens. Les obres d’esta primera fase estan xifrades en 130.000 euros que s’aporten amb fons municipals.

Una empresa especialitzada s’encarrega de realitzar este treball.

La Cebera és una antiga parcel·la que ocupa 4.994 metres quadrats d’extensió l’activitat de la qual es va centrar durant diverses dècades a la manipulació i comercialització de la ceba fins que des de fa uns lustres va cessar qualsevol tipus de labor en el seu interior i l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va apostar per la seua adquisició per un import total d’1 milió d’euros.    

Els treballs d’esta primera fase consistixen en la substitució de la coberta i la restauració estructural d’este antic magatzem a càrrec d’una empresa especialitzada en la manipulació d’este tipus de materials perillosos de manera que el fibrociment actual retirat se substituirà per una coberta de xapa d’acer galvanitzat previs a la neteja i a la pintura ignífuga que s’imprimirà sobre l’estructura existent.

En total, l’empresa especialitzada ha realitzat fins a tres viatges amb el material extret que equival a prop de 3.680 metres quadrats d’amiant en la manipulació del qual s’han empleat totes les mesures de seguretat vigents en l’actualitat per a evitar qualsevol contacte amb les persones i, d’esta manera, eliminar qualsevol risc per a la salut dels treballadors.

Este projecte de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria consistix a construir un espai social, cultural i d’oci per als jóvens de la localitat -inexistent en l’actualitat- amb què es cobrix una demanda i una reivindicació dels col·lectius juvenils a què l’actual govern municipal ha sigut sensible a les seues demandes de manera que en un període màxim de dos anys podrà funcionar a ple rendiment.

No obstant això, pròximament es podrà utilitzar una part del recinte de la Cebera en el que es podran dur a terme les activitats dels Fadrins gràcies als treballs que s’han dut a terme durant les últimes setmanes. De fet, es tracta d’una de les festes més populars i conegudes en la localitat en què durant una setmana un col·lectiu de jóvens s’encarrega d’organitzar i gestionar cada any les festes destinades a este segment poblacional i que, desgraciadament, manquen actualment d’un espai fix per a les mateixes.     

La segona fase de les obres d’adequació de la Cebera s’encarregarà de dissenyar la resta de les estades per a albergar diverses expressions socials, artístiques i culturals per a diversos col·lectius juvenils gràcies al conveni que es firmarà amb la Universitat Politècnica de València de manera que entre l’ajuntament i els departament de Belles Arts i Arquitectura traçaran les línies mestres de l’actuació.

Està previst que entre les funcionalitats que en un futur es podran dur a terme en el seu interior destaquen algunes com a locals d’assaig per a grups de música que no disposen d’espais, un rocòdrom, una pista de skate gràcies a una estructura que es conserva de l’antic magatzem de ceba, a més, de locals per a representacions de teatre, entre altres, i un punt d’implantació tecnològica.     

Un recorregut per les instal·lacions de la Cebera de Riba-roja de Túria és prou per a imaginar l’activitat econòmica que durant dècades es va dur a terme en el seu interior amb la manipulació i comercialització de les cebes, un producte comestible que en la seua època era un dels motors econòmic no sols en la localitat sinó també en el Camp de Túria. Per això, la bàscula que encara perdura en el seu interior es conservarà perquè en el futur puga ser conegut per tots els habitants.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat que la funció de la Cebera "cobrix un gran buit que ara patixen els jóvens de la localitat que no disposen de llocs o espais adequats per a desenvolupar el seu potencial artístic alhora que donem una resposta a una parcel·la oblidada i que el Partit Popular volia destinar per a construir pisos i finques sense donar una resposta a la joventut".




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon