Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Naix el Consorci Naturfy una plataforma per a prevenir incendis forestals i inundacions. Recolzada per la Diputació de València

La corporació provincial ha impulsat la creació del consorci Naturfy, un sistema d'última tecnologia de protecció mediambiental que ja pot optar a finançament europeu
El sistema Naturfy és una plataforma de sistemes intel·ligents de monitoratge, anàlisi de riscos mediambientals i geolocalització de persones i permet la detecció precoç i l'actuació quasi immediata per a protegir a persones, fauna, béns i massa forestal, així com per a provocar un efecte dissuasori sobre potencials responsables del foc, en permetre detectar i identificar als autors.
 
La Diputació de València impulsa la creació del consorci Naturfy, una plataforma que obté dades del medi ambient en temps real i permet reduir dràsticament el nombre d'incendis forestals i possibles inundacions. Amb el suport a aquest sistema, la corporació provincial pretén acostar finançament europeu a la lluita contra incendis i a la protecció mediambiental gràcies a un consorci participat per ajuntaments, altres entitats públiques, empreses privades, la Direcció general d'Emergències i Seguretat, el Consorci Provincial de Bombers i la pròpia Diputació.
 
La plataforma disposa d'un centre de control d'anàlisi de riscos, resposta, notificació i coordinació de la lluita contra incendis, riscos mediambientals i salvaguarda de persones, i es va a dur a terme la construcció d'estacions locals de vigilància, equipades amb una tecnologia especialitzada i complementada per drones. Cada estació cobreix una superfície de 15 quilòmetres i treballa en totes les condicions climàtiques i zones geogràfiques.

La informació, rebuda en temps real, permet una notificació extremadament ràpida als equips de rescat i a les autoritats competents, la qual cosa facilita la coordinació de l'operació i la ràpida intervenció a l'hora d'evitar un incendi o extingir-ho. El dron acudirà davant la detecció del foc o risc, aportant imatges de detall, incloses les dels causants del sinistre si els hi haguera, sent un mitjà dissuasori important i elevant notablement la percepció de protecció en les muntanyes.

L'equipament tipus per a una zona d'actuació de 700 quilòmetres quadrats està compost per 3 o 4 torres metàl·liques de 25 a 35 metres amb un dron dotat de càmeres termográficas i de visió; càmeres infraroges amb sensors especials; càmeres de visió d'alta resolució; estació meteorològica i sistemes sense fils de transferència de dades. El sistema s'implantarà en les zones suggerides per la Direcció general d'Emergències i Seguretat, entre les quals destaquen l'Albufera, Cortes de Pallars, la Serra Calderona o les Falçs del Cabriel, entre uns altres.

Els integrants del projecte s'han reunit en la seu de la corporació per a perfilar el consorci que permetrà aconseguir fons de finançament europeus. El diputat responsable de l'àrea, Bartolomé Nofuentes, ha aplaudit la mesura: “amb aquesta eina anem a acostar la innovació tecnològica a la prevenció i la lluita contra incendis”. Nofuentes ha afegit que “amb la constitució del consorci es pot començar a cercar finançament europeu, encara que el projecte ja estiga en marxa”
 
 
 
 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon