Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona acabat el curs escolar 2017/18 homenatja als alumnes destacats i als professors que es jubilen

La sisena edició dels premis 'Excel·lència Acadèmica' de la Pobla de Vallbona es va celebrar  en l'auditori de la Casa de la Cultura del municipi poblà. En aquesta ocasió es va premiar tant als millors expedients acadèmics del curs que acaba de finalitzar i també als xiquets i joves que han participat en el projecte del 'Mediador Escolar'. Així mateix, es va reconéixer la trajectòria dels professors que s'han jubilat.

El món escolar de la Pobla de Vallbona es va reunir ahir en l'auditori de la Casa de la Cultura de la nostra localitat. La gala dels premis 'Excel·lència Acadèmica' va servir perquè professors i alumnes anaren homenatjats pel consistori poblà. Van acudir a aquesta cita l'alcalde, Josep Vicent Garcia, i la regidora d'Educació, Regina Llavata.

La primera part de l'acte es va dedicar a reconéixer la implicació dels estudiants que han participat en el projecte del 'Mediador Escolar': una iniciativa que promou la resolució pacífica i dialogada dels conflictes que apareixen dins de les aules. Cristina López va explicar com s'ha portat a la pràctica aquest propòsit, en el qual han participat alumnes i alumnes. "Abans, quan hi havia un enfrontament en classe, jo no m'implicava; ara, des que sóc 'Mediador Escolar', acudisc a cada discussió i m'encarregue de solucionar aqueixa situació", explicava un d'ells en un àudio que es va emetre durant aquesta gala.

Després va arribar el moment en el qual els professors que es jubilen van rebre un xicotet detall, en nom de la comunitat educativa. Dos docents de l'IES 'La Sendera' van acudir a aquesta cita: Benvingut Hernández Alberic, qui ha sigut cap del Departament d'Anglés en l'Institut; i Juan Pedro Serrano Latorre, qui ha sigut professor en l'IES durant 19 dels 36 anys que s'ha perllongat la seua carrera de docent. No van assistir a aquest acte, encara que es jubilaven, Maria Desemparats Jiménez, Maria José Sambrana Beltrán i Amparo Capúz Lladró (professores del CEIP 'Mas de Tous') i Néstor Guiral Rodrigo (professor de l'IES 'La Vereda').

Finalment, es va premiar als millors expedients acadèmics de l'últim cicle d'Educació Primària; dels dos primers cursos d'Educació Secundària Obligatòria (ESO); dels dos últims curs de l'ESO; del Batxillerat; dels Cicles Formatius de Grau Superior; i de GES II en l'Escola d'Adults de la Pobla de Vallbona.

Per a obtenir aquest reconeixement era necessari obtenir una mitjana de 9,5 o superior en sisé de Primària; els quatre cursos de l'ESO; i la Formació Professional Bàsica). En el cas de segon de Batxillerat i el segon cicle del Grau Superior, la nota mitjana havia de ser de 9 o superior. Finalment van ser 35 els alumnes que van complir aqueixos requisits i van obtenir aquest guardó.

L'alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, va manifestar el seu orgull per estar present en aquest acte: "És un plaer participar en una jornada com aquesta, en la qual es reconeix el bon fer de docents que ara es jubilen o l'esforç dels i les estudiants que han obtingut uns millors resultats en els seus expedients acadèmics".

Regina Llavata, edil d'Educació en el consistori poblà, va incidir en la importància que té el sistema educatiu en la formació d'una societat "moderna i preparada per a assumir els reptes que se'ls presentaran a aquests joves en el futur". També va explicar que el bon acolliment que ha tingut el 'Mediador Social' en tres centres adherits (Lluís Vives, Mas de Tous i El Campés) ha propiciat que s'hi haja previst, de cara al pròxim curs escolar, l'increment d'aquest servei a tots els centres educatius (públics o privats) de la localitat.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon