Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mancomunitat Camp de Túria presenta el Programa comarcal de Rehabilitació psicosocial per a malalts mentals

Més de trenta treballadors socials, tècnics municipals i responsables de les àrees de Salut Mental de la comarca Camp de Túria es van reunir recentment per a conèixer el reglament que regula el nou Programa de Rehabilitació Psicosocial per a Malalts Mentals aprovat en l'últim ple celebrat en la Mancomunitat Camp de Túria. La reunió va estar presidida per la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda, acompanyada per la coordinadora d'aquesta àrea, Esther Císcar.

Aquest programa, que sorgeix en resposta a les necessitats detectades en l'estudi realitzat per la Universitat de València en col·laboració amb la Mancomunitat Camp de Túria, contempla la creació de dos programes, un situat a Bétera i l'altre a Vilamarxant, en els quals s'atendrà els usuaris.

La finalitat d'aquest Programa és oferir un espai específic de suport a les persones amb algun tipus de malaltia mental crònica, a través d'activitats rehabilitadoras i estimulativas amb l'objectiu d'afavorir la seua adaptació i integració en el seu entorn. També es pretén orientar i ajudar els familiars i tutors a millorar les seues capacitats, els recursos d'adaptació a la malaltia i la seua pròpia cura.

Equips Específics d'Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIIA)

Així mateix, durant la reunió celebrada en la Mancomunitat s'han donat a conèixer els canvis que afecten el Servei Especialitzat d'Atenció a la Família i Infància (SEAFI), que ha passat a denominar-se Equip Específic d'Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIIA), després de l'entrada en vigor de la Instrucció 4/2018, de 8 de juny.

Les principals novetats que s'han produït afecten tant la recollida de dades com als processos d'intervenció. Entre aquests canvis destaquen que els principals focus d'atenció són els xiquets i adolescents i es amplien els motius d'atenció a aquests.

A partir d'ara, també es tractaran menors amb problemes relacionats amb abusos sexuals, addiccions, salut mental, violència filio-parental i assetjament, entre uns altres. La responsable de l’EEIIA de la Mancomunitat, Esther Císcar, ressalta que “les competències dels equips específics s'han ampliat. Cal tindre en compte que no solament tractem als menors i adolescents que pateixen aquest tipus de problemàtiques, sinó també a aquells que les provoquen, com pot ser casos d'assetjament i abús”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon