Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

FACUA denuncia que en el mes de juny la factura de la llum va ser la més alta de l'any i demana solucions al nou Govern

 Entre l'1 i el 29 del mes el rebut de l'usuari mitjà amb les tarifes semirregulades PVPC va experimentar una altra nova pujada, de l'1,8%, que suposa 1,37 euros més que el mes anterior.

Així, la factura per a un usuari amb un consum de 366 kWh mensuals i 4,4 kW de potència contractada (la mitjana segons els estudis de FACUA) es va situar en 76,71 euros (impostos indirectes inclosos), enfront dels 75,34 euros de maig (mes en què va pujar un 7,7%). A l'abril, el mateix rebut es va situar en 69,94 euros (va pujar un 0,7%), al març en 69,46 euros (va baixar un 9,0%), al febrer en 76,32 euros (va pujar un 2,0%) i al gener en 74,81 euros (va baixar un 6,1%).

Reivindicacions al nou Govern de l'estat

FACUA reclama al nou president del Govern, Pedro Sánchez, que assumisca les reivindicacions de la societat civil i intervinga les tarifes del sector elèctric per a acabar amb l'especulació i les injustificadament altes tarifes elèctriques que pateixen els usuaris a Espanya.

A la fi de 2016, FACUA va promoure un manifest al costat de més d'una vintena d'organitzacions de la societat civil per a reivindicar sis mesures en matèria de política elèctrica. Una d'elles és l'aprovació d'una tarifa assequible, regulada pel Govern, a la qual puguen acollir-se tots els consumidors domèstics en la seua primera residència.

L'aprovació d'una autèntica tarifa social per als usuaris amb menys poder adquisitiu i sufragada per les elèctriques és una altra de les reclamacions de les organitzacions ciutadanes. FACUA denuncia que l'any passat el Govern de Rajoy va retallar els ja de per si mateix insuficients descomptes aplicats amb el bo social creat en l'etapa de Zapatero.

Entre les reivindicacions de FACUA i nombrosos moviments ciutadans també s'inclou l'aplicació del tipus d'IVA superreduit a l'electricitat, passant del 21% actual al 4% per ser considerat un servei essencial per a la ciutadania.

El manifest, denominat "No más cortes de luz", no va ser subscrit pel PSOE. Les forces polítiques que ho van recolzar van ser les formacions que formen part del grup parlamentari Unidos Podemos, ERC i Coalició Canària.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon