Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els partits progressistes de La Pobla denuncien les pintades de contingut feixista en les façanes del poble i dels partits d'esquerres

El diumenge 22 de juliol la porta de la seu de Compromís per la Pobla de Vallbona va vore la llum amb una pintada feixista amb la proclama “viva Franco”, junt a les seus d’altres partits locals (PSOE, Podemos i Ciudadanos), edificis municipals i, fins i tot, senyals. Unes pintades del tot intolerables que xoquen radicalment contra l’esperit democràtic i de tolerància tan necessaris per a la convivència.

Els  partits denuncien

"Compromís per la Pobla de Vallbona hem denunciat les pintades de la nostra seu a la Guàrdia Civil"

Per altra banda, no ens sorprenen este allau de pintades feixistes veient el suport públic que s’està donant des de determinats partits al franquisme i al feixisme en lloc de fomentar el diàleg i el respecte. Uns valors pels quals treballem de valent per la gent de la Pobla i de tot el nostre territori. Des de Compromís per la Pobla rebutgem qualsevol acte vandàlic i ens oposem fermament a la crispació social artificial. La llibertat d’expressió passa necessàriament pel respecte a les persones i a les institucions, així com pel joc net. La Pobla no és un poble feixista, i els seus veïns i veïnes i els seus càrrecs ho demostren cada dia."
El PSPSV-PSOE de la Pobla

La militància socialista de #lapobladevallbona denúncia i comdemna les pintades feixistes i vandàliques aparegudes esta última setmana en la façana de la nostra seu, la d'altres partits, i d'edificis públics i privats.

La intolerància d'altres persones no farà mai que nosaltres abandonem el diàleg, la política positiva i la bona convivència. 

El socialisme davant els insults respon amb propostes que milloren el nostre municipi, la vida de les persones i mirem al futur amb l'optimisme de qui debat, consensua i gestiona per progressar a millor


Esquerra Unida, Esquerra Republicana del País Valencià i Els Verds de La Pobla també fan pública la seva denúncia

Esquerra Unida, Esquerra Republicana del País Valencià i Els Verds manifesten la seua total repulsa cap a les accions vandàliques que van tindre lloc durant el cap de setmana del 20 al 22 de juliol a la Pobla de Vallbona contra seus de partits polítics (Compromís, PSOE, Podemos), així com de la Llar Jove, la Casa de la Cultura i la paret lateral de la parròquia de la Santíssimes Trinidad i San José. Aquestes van començar el dia amb pintades amb proclames feixistes.

Els fets citats suposen, per tant, una apologia de la ideologia feixista, manifestament anti-democràtica, que arremet contra aquells que identifiquen com els seus ‘enemics’ polítics per pensar de forma diferent.

Són nombrosos els instruments legals i d'ordre social dels quals ens podem dotar per a lluitar contra qualsevol activitat que enaltisca la dictadura de cort feixista del general colpista Francisco Franco o qualsevol activitat que puga ser qualificada com a delicte d'odi"

PODEM

"Des de Podem la Pobla de Vallbona condemnem i denunciem pública i formalment, les pintades que han realitzat en els dies anteriors, tant en el nostre local com en els de altres partits polítics i en llocs públics. Pintades d'índole feixista que enalteixen el franquisme i els règims totalitaris,pròpies de nostàlgics d'uns altres temps en els quals la llibertat era un ben escàs. Es fa necessari també que les forces de l'ordre públic posen els mitjans necessaris perquè aquests actes no es repetisquen a més d'identificar als responsables. Continuarem treballant per la fraternitat, la igualtat i el respecte a la diversitat ."



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon