Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Dimecres 25 de juliol a La Pobla de Vallbona jornades 'Canvi Climàtic' amb el suport de la Diputació


La Diputació de València ha organitzat un cicle de jornades comarcals en les quals s'aborden assumptes com l'autoconsum d'energia, la mobilitat elèctrica o la pobresa energètica. Sota el títol 'Canvi climàtic i energia sostenible', està dirigit a regidors de l'àrea de Medi Ambient i tècnics municipals, als qui es pretén informar sobre l'actual estat del 'Pacte dels Alcaldes'.

No obstant això, també es vol aprofitar aquesta ocasió per a fer partícip a la ciutadania de les actuacions que s'escometen en cada municipi per a reduir les emissions de CO₂ a l'atmosfera i millorar l'eficiència energètica. En el cas de la Pobla de Vallbona, el pròxim 25 de juliol, a partir de les 17:00 hores (en la Casa de la Cultura).

Així mateix, en el transcurs d'aquestes jornades es volen difondre alternatives al consum de les fonts d'energia tradicionals (amb l'objectiu de substituir-les per altres més sostenibles). Una alternativa que està guanyant seguidors és l'ús de vehicles elèctrics i l'autoconsum energètic, la qual cosa s'està fomentant amb els 'programes 50-50' i els acords que s'estan aconseguint-se entre institucions públiques, associacions empresarials, col·legis professionals i instal·ladors elèctrics.

Aquestes xarrades es van iniciar a Utiel, el passat 18 d'abril, i acabaran el pròxim 30 de juliol, a Gandia. La Pobla de Vallbona és l'únic municipi del Camp de Túria que està inclòs en aquesta ruta de jornades que organitza l'ens provincial. Per al responsable de Medi Ambient en el consistori poblà, Javier Descalzo, "estem a l'espera de conéixer els resultats obtinguts amb les mesures que hem implementat durant el mandat de l'actual equip de govern, encara que és evident que es millorarà la situació que existia a la Pobla fins ara".

"S'ha impulsat el 'Banc de Terres', per a recuperar superfície cultivable en el municipi, la qual cosa ha vingut acompanyat pels embornals de CO₂; s'han establit les 'Rutes Anem a l'Escola', amb les quals s'ha reduït l'ús dels vehicles de motor per a fer desplaçaments des dels habitatges cap als centres d'estudis, i viceversa; i hem aconseguit que l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi Energètic (IDAE) ens concedisca un crèdit d'1,7 milions d'euros per a substituir el 50% de l'enllumenat públic en urbanitzacions i polígons industrials. Són actuacions importants, però seguirem escometent noves accions per a complir amb les metes que ens hem traçat", conclou Descalzo.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon