Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una proposta d'Esquerra Unida permetrà que el Ple de Sant Antoni mostre el seu suport a les dones i la repulsa a la sentència de 'La Manada'

Segons la nota de l'organització municipal d'Esquerra Unida en Sant Antoni de Benaixeve, es va presentar aquesta proposta que entrarà en l'ordre del dia del ple que se celebra avui 5 de juny de 2018, per la qual es podrà debatre entre els regidors/es del ple i, si escau, aprovar com a posició del plenari el suport a les dones i a la continua situació de violència masclista que pateixen, així com la repulsa a la forma en què la sentència dictada per l'Audiència de Navarra ha tractat el cas, fins i tot al vot particular que tant ha fet parlar i que va pretendre, ni més ni menys, evitar la condemna al grup jutjat i conegut com 'La Manada'

La sentència va donar lloc a múltiples manifestacions i declaracions i a grans manifestacions de protesta. No solament de dones indignades, sinó de tots els sectors de la societat que van sentir que l'Audiència Nacional no havia aplicat la llei correctament.

En suport a les dones i a la continua situació que pateixen, es presenta, diu el grup municipal d'Esquerra Unida, aquesta moció.

La proposta presentada ve a dir en resum.

"Després d'aquesta sentència, ha quedat de manifest, una vegada més, l'orientació patriarcal amb la qual membres de la Judicatura d'aquest país segueixen enjudiciant els delictes contra les dones. No es pot aplicar una doble victimització, ni que s'exigisca un plus de sofriment. A les dones no se'ls pot exigir que moren per a demostrar així que sí es resisteixen davant una agressió sexual. S'ha comprovat que el Codi Penal  no protegeix de forma efectiva a les dones de les violacions ni de les múltiples expressions de violència a les quals han d'enfrontar-se.

Hem assistit a un procés en el qual des de diferents àmbits judicials i mediàtics s'ha arribat a culpabilitzar a la dona agredida, en la qual fins i tot s'ha presentat com una prova admissible la “vida normal” de la víctima després de l'agressió.

Però també hem assistit a una mobilització de sororitat i suport col•lectiu del feminisme denunciant aquesta sentència i visibilitzant el patriarcat que existeix  per la cual cosa demana al plenari de l'ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve els següents acords.


1.Mostrar el rebuig frontal davant la sentència dictada per l'Audiència Provincial de Navarra mitjançant la qual qualifica una clara violació múltiple i agressió perpetrada per "La Manada" com un simple cas d'abús sexual i furt lleu.

2.Instar al Congrés dels Diputats i Diputades i al Senat a la modificació del Codi Penal per a revisar el supòsit d'abús sexual així com la consideració jurídica de la violència en casos d'agressió sexual i violació, amb l'objectiu d'introduir la perspectiva de gènere en la tipificació dels delictes de violència sexual. 

3.Amb la finalitat de mostrar el suport i solidaritat incondicional a les víctimes, moltes vegades invisibles, de les agressions sexuals, aquest municipi durà a terme una campanya per a prevenir les diferents situacions de violència sexual que pateixen les dones, juntament amb les associacions feministes de la localitat.

4.Recolzar les mobilitzacions que es duguen a terme en el municipi en relació a aquest lamentable cas, mostra de sororitat col•lectiva per a exigir la fi de les violències masclistes.

5.Fer arribar aquesta moció a l'Audiència Provincial de Navarra, al Ministeri de Justícia i al Consell General del Poder Judicial.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon