Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona connectarà nucli urbà amb les urbanitzacions de la zona Nord amb un carril per a bicis i vianants

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona invertirà gairebé 600.000 euros a connectar el nucli urbà del municipi amb les urbanitzacions situades a la zona Nord del seu terme municipal. És una actuació que es divideix en tres fases, avançant la primera d'elles a bon ritme. L'objectiu de l'equip de govern és interconnectar aquestes zones amb un carril especialment habilitat per a ciclistes i vianants.

Amb aquest projecte es crearà un carril que s'inicia en el carrer Vicari Camarena i que arribarà fins a la passarel•la que es troba sobre la CV-35. D'aquesta manera, es possibilitarà l'accés fins a zones residencials (com a Vista Calderona i Pla de la Cova) sense haver d'emprar un cotxe. La primera fase d'aquesta actuació (des del carrer Vicari Camarena fins a la rotonda de la Ronda Nord) té un cost de 46.498,67 euros i es preveu que les obres acaben en uns 3 mesos. Aquesta inversió s'escomet amb un romanent de tresoreria de l'any 2016.

Després s'iniciaran les obres que connectaran la rotonda de la Ronda Nord amb la passarel•la que hi ha en el camí Casablanca. Es tracta d'una actuació que requereix una gran inversió (241.699,22 euros). De moment és un projecte que espera ser licitat a la fi del present any. Així mateix, la part del carril per a bicicletes i vianants que transcorre per la passarel•la que travessa la CV-35 suposarà una inversió de 294.644,98 euros (que, en aquest cas, seran abonats per la Conselleria d'Obres Públiques de la Generalitat Valenciana).

Millorar la connexió en el municipi
La superfície d'aquesta actuació és àmplia (2,70 metres), empra formigó de carril bici i compta amb enllumenat públic de tipus LED per garantir la visibilitat. Hi haurà també senyals verticals i horitzontals, i eixos viaris per delimitar els espais. Es dotarà a la zona d'arbrat i mobiliari urbà.

L'edil d'Urbanisme i Serveis, Juan Aguilar, es mostra molt satisfet per aquest projecte que s'ha iniciat: "L'objectiu d'aquestes actuacions és vertebrar millor el municipi. Volem que els habitants del municipi puguen accedir des de qualsevol zona residencial al nucli urbà, i viceversa. De la mateixa manera, apostem pel transport sostenible: que la gent puga passejar i accedir a espais de tota la Pobla de Vallbona sense haver d'agafar el cotxe, sinó que siga possible anar a peu o amb bici".

Segons afegeix Aguilar, "per a l'actual equip de govern és necessari escometre obres que integren a tots els habitants en un municipi que tinga unes bones comunicacions. A més, és bé que els nostres veïns i veïnes puguen emprar aquests carrils per a anar a altres localitats del Camp de Túria, així com a espais com el Parc Natural de la Serra Calderona".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon