Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mancomunitat Camp de Túria reuneix en Benaguasil als autonònoms de la comarca per a donar a conèixer la llei



Prop de 50 treballadors autònoms de la comarca Camp de Túria es van donar cita ahir en l'Ajuntament de Benaguasil per a conèixer les principals modificacions que s'han realitzat en la normativa que afecta als treballadors autònoms. La xarrada, organitzada per la Mancomunitat Camp de Túria, ha sigut impartida pel president de l'Associació de Treballadors Autònoms (LLIGA) de la Comunitat Valenciana, Rafael Pardo.

L'objectiu d'esta iniciativa, realitzada en el marc de l'Acord Territorial d'Ocupació que es desenvolupa en el si de la Mancomunitat, ha sigut abordar les novetats que aporta la Llei 6/2017, de 24 d'octubre, de Reformes Urgents del Treball Autònom, entre les quals figuren l'ampliació en el temps de la tarifa plana de cinquanta euros, la possibilitat de deduir despeses per subministraments i dietes, així com la flexibilització de la cotització en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) i altres mesures encaminades a afavorir la conciliació familiar.

En la seua intervenció, el president de ATA ha explicat que es tracta d'un conjunt de mesures que, d'una banda incrementen la protecció social dels treballadors autònoms, i per un altre aclareix qüestions pendents relatives a la fiscalitat i les despeses deduïbles. Així mateix, estes modificacions inclouen novetats dirigides a fomentar l’empreniment. “És necessari que els treballadors autònoms coneguem les novetats que han entrat en vigor gradualment des de l'aprovació d'aquesta norma a l'octubre de 2017. Hem d'estar assabentats de totes aquelles qüestions que ens afecten per a poder beneficiar-nos d'elles”, ha assegurat.

Rafael Pardo també ha fet referència als temes pendents que s'estan debatent en el Congrés dels Diputats en una subcomissió en la qual participa este col·lectiu. Entre ells ha destacat aclarir el concepte de ‘habitualidad’, la cotització a temps parcial, la formació bonificada i l'accés a subvencions com el Plan Prepara.

L'alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra, ha sigut l'encarregat de donar la benvinguda als assistents a esta xarrada. Segarra ha assegurat que esta normativa reuneix moltes de les reivindicacions dels treballadors autònoms. “estes qüestions són de sentit comú. Els treballadors autònoms són les ‘espines dorsals’ dels municipis, i hem d'incentivar este tipus de treball”.

Per la seua banda, la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda, ha ressaltat el treball que s'està realitzant des de la Mancomunitat per a recolzar empresaris i comerciants de la comarca. “Des de la Mancomunitat un dels nostres principals objectius és vertebrar la comarca, a través dels diferents serveis que prestem en àrees com a joventut, esports, benestar social i, com no, de tot allò que està relacionat amb l'ocupació”.

Mª Dolores Celda ha explicat que “des de fa dos anys la Mancomunitat està treballant a través de l'Acord Territorial d'Ocupació per a conèixer de primera mà quins són les necessitats d'empresaris i comerciants de la comarca. L'any passat realitzem un diagnòstic territorial de la comarca i comencem a treballar amb aturats, empresaris i el sector del xicotet comerç. En 2018, i novament gràcies al finançament del SERVEF, estem realitzat nombroses actuacions destinades a potenciar i dinamitzar els sectors empresarials i comercials i l'associacionisme. Conferències com esta o la jornada sobre la recentment aprovada Llei d'Àrees Industrials així com les xarrades sobre els canvis en la normativa de Protecció de Dades i sobre facturació electrònica que celebrarem en breu són una mostra d'això”, ha manifestat la presidenta de la Mancomunitat.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon