Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

La consellera Elena Cebrián inaugura en Riba-roja l'exposició itinerant "Stop al foc "

L'exposició pretén acostar a la ciutadania, i en especial als més jóvens, la riquesa forestal en tots els seus components, que els incendis posen en perill, des d'una visió integradora i ressaltant els valors del bosc mediterrani. La mostra consta de 12 panells i altres elements expositius (photocall, maletí d'investigació de causes…) i interactius que expliquen els factors que  degraden el bosc i aquells que l'enfortixen, la importància del que guanyem o perdem si no ho cuidem, per a endinsar-nos en el coneixement de les causes dels incendis i la seua investigació, entenent com la nostra actitud en el bosc pot marcar la diferència en la conservació i protecció d'este valuós ecosistema.

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha ressaltat la necessitat d'incidir en “l'educació i conscienciació sobre el valor en els boscos com la millor ferramenta per a evitar els incendis” durant la presentació a Riba-roja de Túria de l'exposició itinerant: “Stop al foc en ruta: La teua actitud pot marcar la diferència”. En l'acte ha estat acompanyada per l'alcalde del municipi, Robert Raga, i la directora general de Prevenció d'Incendis, Dèlia Álvarez.

L'incendi forestal és una de les majors amenaces dels ecosistemes forestals i la de major impacte a la Comunitat Valenciana, tant des d'una perspectiva ecològica, com social i econòmica. Més del 70% d'estos incendis es produïxen per causes humanes. D'ací, la importància d'una tasca educativa i divulgativa amb ànim de conscienciar i informar a la societat.

En este sentit, l'educació ambiental i la conscienciació ciutadana són imprescindibles per a aconseguir una prevenció que siga participada, comprensible, assumida des d'una perspectiva individual i col·lectiva com a responsabilitat compartida en tots els nivells, tant institucional, com social i personal, ha explicat Elena Cebrián. Eixe procés educatiu i de sensibilització, ha afegit, ha de ser capaç de provocar un canvi en la percepció social dels incendis forestals, en les seues conseqüències i en la consciència del que cada u pot fer per evitar-ho. Ha recordat que el risc d'incendis en la comunitat valenciana sempre és alt i que per això hi ha que extremar la precaució i la vigilància.

En este context, la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha presentat la campanya itinerant de comunicació, “Stop al Foc en ruta: La teua actitud pot marcar la diferència”, el punt de partida de la qual és el municipi de Riba-roja de Túria, que forma part del Parc Natural del Túria. L'exposició passarà pels distints parcs Naturals Forestals de la Comunitat Valenciana per a la seua difusió entre els seus habitants i visitants.

Amb iniciatives com esta, es desitja transmetre el valor dels ecosistemes mediterranis, i el seu paper enfront del canvi climàtic, així com de l'estat actual dels nostres boscos i de la seua vulnerabilitat davant dels incendis, a més de la seua contribució a les economies locals.

La mostra enllaça amb altres actuacions de conscienciació i prevenció que du a terme la Conselleria i que comprenen distints àmbits com la difusió d'informació per a reduir el risc d'incendis forestals en la interfície urbà-forestal, la campanya de sensibilització per a previndre incendis en la interfície agrícola-forestal, l'elaboració i dinamització de la campanya de comunicació de Stop al Foc o el reforç de les activitats de voluntariat ambiental en prevenció d'incendis forestals. 


Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :