Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El cicle d'Històries Nocturnes de Llíria comença am més de 200 persones el primer día de la seua 15a edició


El Parc de Sant Vicent va ser el punt de partida per a l'inici d'una nova edició del programa visites turístiques Històries Nocturnes, que organitza cada any la Regidoria de Turisme de Llíria en les nits d'estiu. La primera cita de 2018, “El Preàmbul”, amb l'assistència d'al voltant de 200 persones, va servir ahir com a relat introductori a les tres activitats que se celebraran durant les pròximes setmanes.

Des de Turisme Llíria s'ha volgut celebrar en esta edició una visita especial, com ja es va fer el 2010 amb motiu del 600 aniversari del “Miracle de la Font” de Sant Vicent Ferrer, i ara es torna a realitzar en este Any Jubilar Vicentí en el 600 aniversari de la mort del sant valencià.

“El Preàmbul” fa referència a l'origen de Llíria i com l'aigua s'ha convertit en el nexe comú de la història de la ciutat. La visita va incloure la narració a càrrec del tècnic de Turisme Llíria, Vicent Sesé, contada a través de l'aigua, element vertebrador del recorregut.

L'aigua i la font de Sant Vicent sempre han estat presents en la història de la localitat edetana. Este brollador ja apareix representat en les ceràmiques iberes, també allí és on va estar ubicat el temple sagrat dedicat a les nimfes en l'època romana; en l'era medieval l'aigua va ser el motiu de confrontació amb la població veïna de Benissanó; i la gran sequera patida el 1410 va ser la que va unir per sempre la figura de Sant Vicent amb la ciutat gràcies al miraculós rebrotar del brollador. En este lloc es va erigir una ermita dedicada al sant i tots els anys, en la seua festivitat, es beneïxen les aigües junt amb l'olivera on va predicar.

A més, la nit va tindre dos convidats especials, el “Bon Paladar” amb una degustació gastronòmica de productes tradicionals de Llíria a càrrec del Forn Nou, i “Melodies” amb l'actuació del grup local “Els últims romàntics” que no van deixar d'acudir a la seua tradicional cita en la Nit de Sant Joan en el concert que oferixen al Parc de Sant Vicent amb la col·laboració de la Regidoria de Música.

Històries Nocturnes 2018 continuarà divendres que ve amb la visita a l'Edeta romana en el capítol “Els Orígens”. Les places estan esgotades per a tots els itineraris de la present edició del programa turístic.

A l'ermita Sant Vicent

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon