Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Xarxa de Candidatures Municipalistes de PODEM presenta els eixos i propostes de treball mirant al 2019


 La reunió ha tingur lloc al municipi d'Alaquàs i va ser recolzada per Antonio Estañ, Secretari General i Jaume Monfort, Secretari de Municipalisme de Podem

L'acte, al que van acudir nombrosos càrrecs electes de candidatures del Canvi de tota la Comunitat Valenciana, va presentar els onze eixos sobre els quals va a bascular aquesta iniciativa: Habitatge, Turisme, Energies Renovables, Aigua, Igualtat Retributiva, Persones Autònomes, Diputacions, Cultura, Vertebració i Infraestructures, Regeneració Democràtica i Fiscalitat Municipal.

El Secretari General de Podem, Antonio Estañ i el de Municipalisme, Jaume Monfort, van recolzar la presentació ahir a Alaquàs de la Xarxa de Candidatures Municipalistes del Pais Valencià. «La Xarxa de Candidatures Municipalistes del Pais Valencià és un espai de suport a les opcions municipalistes de la nostra comunitat, impulsat per Podem i autogestionat per les pròpies candidatures, amb l'objectiu de facilitar el suport tècnic, legal i polític necessari a regidores i regidors del canvi,» va explicar Monfort, «és un espai de trobada i d'intercanvi d'iniciatives, també d'ajuda tècnica i de col·laboració, dirigit a tots els grups municipals i càrrecs públics de les forces polítiques del Canvi.»

El Secretari de Municipalisme de Podem va relacionar les candidatures pertanyents a la Xarxa amb els moviments socials nascuts a l'ombra del 15M i va assegurar que «encara que han aconseguit portar el Canvi a nombrosos consistoris, mirem ja al 2019 i treballem per a consolidar victòries i guanyar més Ajuntaments. Volem ser més i millors, posar les institucions al servei de la gent i desallotjar la corrupció dels nostres pobles i ciutats. Tenim l'obligació d'intensificar el treball municipalista amb la mirada posada en l'horitzó 2019, perquè la nostra gent no pense que ha sigut una oportunitat perduda.»

«Es tracta d'una bateria de propostes concretes en l'àmbit municipal que serviran com a marc de treball per a aquest últim any de legislatura», va apuntar també Isabel Muñoz, responsable àrea de Coordinació i Acció Local de la Secretària de Municipalisme, «propostes provinents del treball en xarxa, de la posada en comú d'idees i bones pràctiques i l'experiència d'aquests 3 anys de les regidores i regidors de les candidatures municipalistes que segueixen aprofundint en les polítiques de Canvi i en la millora dels nostres pobles i ciutats.»

Cadascuna de les candidatures municipalistes treballarà el pròxim any en aquests 11 eixos atenent al seu context propi, pressupost, recursos i demandes dels col·lectius. Com van assegurar els promotors de la Xarxa de Candidatures Municipalistes, aquestes propostes s'ajustaran i materialitzaran en el territori en funció de les necessitats específiques dels municipis.

«L'objectiu és seguir treballant per a la ciutadania de forma conjunta fins a la celebració de les pròximes eleccions,» va assegurar Muñoz, «es comença a constatar en molts consistoris que ha començat ja la precampanya i es treballa en clau electoralista deixant a un costat a la gent». Antonio Estañ va agrair també el treball de les regidores i regidors de les candidatures municipalistes i els va animar al fet que seguisquen treballant en la recta final fins al 2019 ja que «la política de proximitat impulsada en els ajuntaments és la que permet realitzar canvis que es poden tocar». També va destacar que en els primers anys del mandat va ser un treball massa vegades solitari per als càrrecs electes municipals però que «des de fa uns mesos s'ha iniciat un canvi i estem bolcant tot el nostre esforç per a recolzar a les candidatures en aquesta recta final per a ser en 2019 més i millors».


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon