Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La comarca Els Serrans rep una inversió d'un milió d'euros des de Diputació per al Pla de Camins i Vials 2018-2019

El Pla de Camins i Vials (PCV) de la Diputació de València torna amb 12 milions d'euros a distribuir en dos anys. En la comarca de Los Serranos, la inversió total del PCV 2018-2019 aconseguirà els 985.273 € per als dinou municipis que la componen. Alguns ajuntaments ja han decidit les actuacions en les quals van a invertir la subvenció.

En el cas de Gestalgar, on els 42.000 euros de subvenció van a anar destinats al reasfaltat del Camí de Gabaldón. Un altre dels municipis que ja ha aprovat les obres és Andilla, on els 77.000 euros d'inversió es destinaran per a vials en el nucli urbà, el vial camí rural Pobleta i el camí rural Casa de la Senyora.

Algunes de les actuacions dutes a terme en la comarca de Los Serranos en la passada edició del PCV ja són una realitat. En el municipi de Titaguas, amb els fons de la corporació es va asfaltar el camí a Sinarcas. En el cas d’Aras de los Olmos, es va poder condicionar el camí als observatoris astronòmics de la mola de Santa Catalina, una via freqüentada, en la seua major part, durant la nit que gràcies al suport de la Diputació, ofereix més seguretat a veïns i curiosos que s'acosten al recinte.

Amb l'objectiu millorar les diferents línies de subvenció, l'àrea de Carreteres ha incorporat algunes de les peticions dels alcaldes i alcaldesses amb la finalitat d'optimitzar l'aprofitament dels recursos i agilitzar els tràmits de la convocatòria. La possibilitat de mancomunar una part o el total de l'ajuda per a l'execució conjunta d'obres o l'adquisició de maquinària, és ja una realitat que es contempla en les noves bases.

Aquesta característica, combinada amb el caràcter bianual del pla, afavoreix que els municipis més xicotets tinguen una major capacitat per a realitzar obres o projectes més ambiciosos, amb la garantia que els diners arribarà dins del termini i en la forma escaient. Un impuls a l'autonomia municipal que es complementa amb un altre canvi: seran ara els ajuntaments els qui presenten un visat dels projectes per part del col·legi professional corresponent, en lloc d'haver d'esperar al fet que siga la pròpia Diputació qui s'encarregue d'açò, la qual cosa suposa dipositar una major confiança en els alcaldes i alcaldesses de la província i reduir temps.

Una col·laboració institucional fluïda

Del full de ruta marcat per Jorge Rodríguez a l'inici de la legislatura es desprenia que la col·laboració institucional no havia de ser vestisca com alguna cosa que ‘entorpira’, sinó com una eina que millorara la transferència de recursos i l'engegada d'actuacions que milloraren la qualitat de vida de la ciutadania. És per açò que aquestes bases han contemplat també algunes modificacions que augmenten la flexibilitat a l'hora de donar forma als projectes municipals.

La possibilitat de fer modificacions de les unitats d'obra una vegada que aquesta ha sigut ja adjudicada és una altra de les respostes a aqueixa necessitat. Si ben no es podran fer canvis en el projecte, les noves regles permeten que els municipis puguen ‘jugar’ amb les prioritats o imprevists que puguen existir, sempre que la rectificació estiga degudament motivada.

Finalment, amb la finalitat de facilitar la relació entre municipis i Diputació, l'àrea de Carreteres treballarà en aquesta edició amb la app ‘SomFoto’, una aplicació per a dispositius mòbils amb la qual els municipis ja van haver de familiaritzar-se en altres plans d'ajuda de la corporació, i que ara es recupera per al pla de camins i vials, de manera que el procés de documentació de projectes amb fotografies geolocalizadas s'homogeneïtze i evite quebraderos de cap als tècnics municipals.

Criteris justs i objectius

El PCV per al bienni 2018-2019 manté la xifra (6 milions d'euros en 2018 i altres sis en 2019) i el mateix prisma d'objectivitat i eficàcia que es va donar en el repartiment de l'edició anterior. A cada entitat local li correspondrà, per tant, una assignació en funció d'aquests quatre criteris: població, longitud de camins rurals, superfície del terme municipal i percentatge mínim per municipi.

Amb aquest barem, tots els municipis de fins a 50.000 habitants, entitats locals menors i mancomunitats de la província de València podran formular sol·licituds per a realitzar la pavimentació de camins i vies rurals de titularitat municipal, titularitat pública o domini públic; la pavimentació o reasfaltado de vies públiques urbanes; o l'adquisició de maquinària específica per a construcció i conservació de camins.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon