Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja disposa d'un servei municipal d'autobús gratuït que connecta el casc urbà amb les més de 800 empreses del polígon industrial


L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha connectat el casc urbà amb 800 empreses situades en els polígons industrials de la localitat a través d'un autobús municipal amb l'objectiu principal de traslladar als empleats que treballen en les diferents empreses i, així, fomentar l'ús de transport públic facilitant uns horaris favorables tant per a treballadors com per als estudiants de la Reva o Loriguilla. Aconseguir una reducció de l'ús del transport privat amb la finalitat de minorar la contaminació atmosfèrica és un altre dels objectius que es pretenen aconseguir a través d'aquesta iniciativa. El trajecte entre tots dos punts va començar a funcionar en el mes d'octubre de 2016 i ja comptabilitza més d'1.500 usuaris mensuals.

A més de facilitar l'accés als llocs de treball de les persones que en el seu moment a dia es desplacen als polígons industrials de Riba-roja, es pretén donar servei a alguns nuclis poblacions molt dispersos que des de fa anys pateixen problemes d'incomunicació.

El compromís per part de l'equip del govern de Riba-roja, format per PSPV, Compromís i Esquerra Unida és adaptar el servei d'autobús municipal a les necessitats cada vegada més urgents dels propis veïns del casc urbà i de la resta d'àrees residencials disseminades com és el cas de la urbanització de Reva i la Canyà l'Anguilla amb la finalitat de vertebrar tot l'acabe municipal mitjançant una completa xarxa de carreteres, infraestructures i dotacions públiques.

El trajecte que cobreix la línia d'autobús aconsegueix els 10 quilòmetres de distància entre el casc urbà i els polígons 12, 13 i l'Oliveral, situats prop de l'autovia nacional III. Pel que fa al seu recorregut per les àrees industrials del sud de Riba-roja està format per un total de catorze parades: Reva, Carasoles, Camp de Tir, Loriguilla i en la Canyà l'Anguilla. D'altra banda, sis parades més en el propi casc urbà: Trinquet, C/9 d'Octubre, Policia, Poliesportiu, Club Esportiu La Mallà i l'Auditori. Finalment, una parada més en cadascun dels tres polígons industrials, entre ells el PLV.

Per a tots aquells veïns del municipi que vulguen fer ús del servei d'autobús, la franja horària tindrà començament a les 05:00 hores del matí i finalitzarà a les 22:53 hores. A més, comptarà amb un servei especial de 08:35-08:45 hores per als treballadors que entren a les 09:00 hores

Entre els principals usuaris beneficiats d'aquest servei es troben els treballadors del polígon del casc urbà, els estudiants residents d'aquestes areas que assistisquen a col·legis o instituts situats en el nucli urbà i aquells veïns que no disposen de vehicule privat.

"El 'arRIBABUS' és un servei molt demandant per molts dels nostres veïns i pel teixit empresarial . A través d'aquest servei, connectem amb aquells nuclis de població que no tenien cap mitjà de transport publique per a poder accedir al casc urbà. D'aquesta forma aconseguim que totes les línies de transport publique tant les municipals com les depenents de Consellería estiguen connectades perquè la gent puga desplaçar-se a qualsevol lloc des del nostre municipi", assegura el regidor de Transports i Mobilitat, Rafa Gómez.

Per consultar l'horari (ací)


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon