Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana homenatjarà a Gloria Fuertes el 14 d'abril en la setmana de la República


•  L'acte té contingut literari, dramàtic i musical i està protagonitzat per quatre col•lectius culturals de la localitat.

Dissabte que ve 14 d'abril, data en la qual es compleixen 87 anys de la proclamació de la II República a Espanya, se celebrarà a l'Auditori Municipal de l'Eliana un homenatge a la figura de la poetisa Gloria Fuertes (1917-1998). Autora de molt coneguts poemes infantils i molt popular gràcies a la televisió, Fuertes compta amb infinitat d'aspectes i valors a nivell artístic, intel•lectual i personal que són desconeguts pel gran públic. La intenció d'aquest acte és precisament mostrar aqueixa cara de la poetisa de la qual l'any passat es va complir el centenari del seu naixement.

La idea d'aquesta celebració va partir del Club de Lectura de l'Eliana, però en l'acte participaran altres tres col•lectius més del municipi. Membres de la Jam Poètica de l'Eliana recitaran poemes de l'autora, mentre Teatreliana s'encarregarà de la dramatització d'alguns poemes i d'escenes de la seua vida i el Cor de l'Eliana d'interpretar una selecció de cançons relacionades amb el pensament de Gloria Fuertes o esdeveniments de la seua època. La història estarà narrada per dos ficticis locutors de ràdio que faran un recorregut històric des del naixement de l'escriptora a l'actualitat. En total, participaran en l'espectacle al voltant de 70 persones, entre actors, lectors i cantants.

La cita serà a les 19:30 i l'entrada lliure fins a completar l'aforament. Aquesta activitat està emmarcada dins de la Setmana de Commemoració de la II República que va arrancar el passat dia 10 a l’Eliana i que serà clausurada el dia 25 d'abril.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon