Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria torna a sumar-se a la celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil

Aquesta edició que se celebra aquest 3 d'abril ha comptat amb la participació de L'Esglai Teatre en la Biblioteca Trinquet. Aquesta companyia ha sigut l'encarregada de relatar davant una desena de xiquets i xiquetes "Conte de contes". Una divertida proposta dirigida a xiquets entre 4 i 9 anys que cerca enfortir i fomentar la lectura entre els més xicotets.

Amb una posada en escena peculiar, però sense perdre la màgia de la lectura, Anna Llàcer i Arantxa Cerrillo han explicat als "xicotets" assistents tres contes sense poder resistir en la temptació de formar part en cadascun d'ells. Una barreja entre teatre i explica contes que ha deixat a més d'un xiquet i una xiqueta maravillado. Tant els més xicotets com les mares i pares van ser partícips d'aquest espectacle que ha tingut una durada aproximada d'una hora.

Des de l'any 1967 i coincidint amb la data de naixement de l'escriptor danés Hans Christian Andersen, l'Internacional Board on Books for Young people (IBBY) promou la celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil el 2 d'abril amb la finalitat de donar a conèixer els bons llibres infantils i juvenils. Aquesta data tan simbòlica per a la literatura universal ret homenatge a nivell mundial al llibre, als seus autors i cerca encoratjar a tots els públics, en particular als més joves, perquè descobrisquen el vertader plaure de la lectura.

Com ocorre cada any, un país té l'oportunitat de ser el patrocinador Internacional d'aquest dia. Se selecciona a un escriptor i a un il·lustrador perquè projecten un missatge i un cartell dirigit a tots els xiquets amb la finalitat de promoure la celebració d'aquest dia tan especial en centres com a biblioteques, col·legis, llibreries, entre molts més. Enguany, el patrocini del Dia Internacional del Llibre Infantil 2018 està a càrrec de Letònia on Inese Zandere és l'escriptora encarregada del missatge el lema del qual és Els llibres fan gran el més xicotet i el cartell corre per compte de Reinis Petersons

Aquesta activitat s'emmarca dins de la campanya del llibre 2018: "Abril llibres Mil: Celebrem els dies del llibre" que comptarà amb una altra activitat especial el dimarts 24 d'abril en honor al Dia del Llibre i Sant Jordi. Així mateix, el dimarts 10 d'abril es realitzarà un taller de manualitats i el dimarts 17 d'abril una activitat d'endevina contes. Totes elles tindran lloc en la biblioteca Trinquet.

Per la seua banda, la biblioteca Cervantes celebra aquest dijous 5 d'abril un taller de pasqua a les 12 hores. A més, ha programat per al dijous 12 d'abril un taller de contes, el dijous 19 un taller de manualitats i, finalment, per al 26 d'abril s'ha organitzat una activitat d'endevina contes per als més xiquets.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon