Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mancomunitat Camp de Túria agrupa als 8 municipis de la comarca amb menys de 5000 habitants per a dotar-los d'equip de serveis socials

Un altre dels punts aprovat en el ple ha sigut la creació d'un programa de salut mental mancomunal que s'implementarà en els municipis de Bétera i Vilamarxant i que entrarà en funcionament el pròxim mes de setembre i al gener de 2019, respectivament.

La Mancomunitat Camp de Túria ha aprovat en el ple celebrat ahir l'agrupació dels municipis de la comarca (Benissanó, Casinos, Domeño, Gàtova, Loriguilla, Marines, Olocau i Serra)  tots ells amb menys de 5.000 habitants amb la finalitat que els veïns d'estes localitats puguen comptar, a partir de gener de 2019, amb l'atenció d'un equip interdisciplinari de Serveis Socials.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha establit un nou Model Social Bàsic que amplia els treballadors destinats a Serveis Socials, per a completar la labor desenvolupada pel Treballador Social en els municipis que superen els 5.000 habitants.

“En agrupar la població d'aquestes 8 localitats, des de la Mancomunitat sol•licitarem la contractació d'este personal per a prestar de forma mancomunada este servei”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda. “Es tracta que estes poblacions compten amb un equip que incloga altres figures professionals que reforcen la labor del treballador social, com a psicòleg-pedagog, educador social, administratiu i advocat, amb funcions diferenciades”, ha assegurat Mª Dolores Celda.

En l'actualitat, la Mancomunitat compta amb Serveis Socials Especialitzats, com el SEAFI, però no disposa d'un equip que oferisca atenció primària a l'àmbit mancomunal.

Salut mental
Un altre dels punts aprovat en el ple ha sigut la creació d'un programa de salut mental mancomunal que s'implementarà en els municipis de Bétera i Vilamarxant i que entrarà en funcionament el pròxim mes de setembre i al gener de 2019, respectivament.

El Programa de Rehabilitació Psicosocial per a Malalts Mentals de la Mancomunitat està dirigit a la població diagnosticada amb malaltia mental crònica. La seua posada en marxa respon a les necessitats detectades en l'estudi dut a terme recentment des d'aquesta institució supramunicipal. “Des de la Mancomunitat hem detectat la necessitat d'invertir més esforç i temps en la població que  te una malaltia mental. Amb este programa intentem recolzar a este col•lectiu, que quant al seu trastorn mental són usuaris dels serveis de salut mental, però quant a l'evolució de la seua malaltia requereixen també de recursos de suport social que faciliten la seua integració”, ha manifestat la presidenta de la Mancomunitat.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon