Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'I Fira de Ramat de Sant Vicent' a Llíria amb races autòctones i espècies en perill d'extinció - 12 al 15 d'abril

L'Ajuntament de Llíria, a través de l'àrea de Medi Ambient, organitza la “I Fira de Ramat de Sant Vicent” que s'inaugurarà dijous que ve, 12 d'abril a les 17.00 hores en el recinte de Vil·la Àngels. En l'esdeveniment, que se celebrarà fins al diumenge 15 d'abril, tindran cabuda exemplars de ramaderia ovina-caprina, vaquina i equina,  amb  especial  atenció  a  les  races  autòctones  i  aquelles  que  es  troben  en  perill d'extinció ,  així com també una representació d'aus i animals de companyia.

Des del consistori edetà s'ha volgut recuperar una tradició que històricament sempre ha existit en la ciutat de Llíria i que s'ha perdurat de forma activa fins a principis del segle XX, quan es van impulsar els escorxadors municipals.

Per a l'alcalde, Manolo Civera, esta fira suposa “la recuperació d'una activitat ancestral no sols de la ciutat de Llíria i la seua comarca, sinó de tota la Comunitat    Valenciana, atés que este tipus d'esdeveniments fa temps que van desaparéixer del calendari de certàmens  ramaders.”

Per a complementar la fira s'han dissenyat  una  sèrie  d'activitats  didàctiques com a exposicions, concursos i subhastes. En este sentit es recrearan els “oficis perduts” com el llaurat, la batuda o la saca de fusta amb burros i mules,  maneig  del  bestiar  a  cavall  o  amb  gossos  pastors,  o  la  recreació  de  la  transhumància per la “Sendera de Bétera”, que es realitzarà el dissabte al matí. Així mateix, se celebraran proves esportives, concursos  i  demostracions  com  el  tradicional  “tir i arrossegament” i una subhasta l'últim dia, precedida d'un passe previ.

Exposició “Caminant pels assegadors”

L'exposició “Caminant pels assegadors”, que s'inaugura el mateix dia de l'obertura de la fira a les 18.30 hores en l'edifici Multiusos de Llíria, està patrocinada per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i el Museu Valencià d'Etnologia i pretén ser una mostra de la interrelació de l'home amb el medi des de temps remots fins als nostres dies en què estes seculars rutes s'obrin a altres usos d'esplai, recreació, d'artesania o gastronomia.

Esta primera edició de la “Fira de Ramat” té a més un objectiu divulgatiu. Per a això es van a realitzar les  “Jornades  Nacionals  sobre  Ramaderia  Extensiva,  Transhumància,  Vies  Pecuàries i Activitats Complementàries” que complementaran este certamen amb  xarrades  i  taules  redones  en   què  s'abordaran  la  problemàtica  actual  per a  la  pràctica  de  l'activitat  ramadera extensiva en general, i la transhumant en particular.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon