Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

'I Fira de Ramat de Sant Vicent' a Llíria amb races autòctones i espècies en perill d'extinció - 12 al 15 d'abril

L'Ajuntament de Llíria, a través de l'àrea de Medi Ambient, organitza la “I Fira de Ramat de Sant Vicent” que s'inaugurarà dijous que ve, 12 d'abril a les 17.00 hores en el recinte de Vil·la Àngels. En l'esdeveniment, que se celebrarà fins al diumenge 15 d'abril, tindran cabuda exemplars de ramaderia ovina-caprina, vaquina i equina,  amb  especial  atenció  a  les  races  autòctones  i  aquelles  que  es  troben  en  perill d'extinció ,  així com també una representació d'aus i animals de companyia.

Des del consistori edetà s'ha volgut recuperar una tradició que històricament sempre ha existit en la ciutat de Llíria i que s'ha perdurat de forma activa fins a principis del segle XX, quan es van impulsar els escorxadors municipals.

Per a l'alcalde, Manolo Civera, esta fira suposa “la recuperació d'una activitat ancestral no sols de la ciutat de Llíria i la seua comarca, sinó de tota la Comunitat    Valenciana, atés que este tipus d'esdeveniments fa temps que van desaparéixer del calendari de certàmens  ramaders.”

Per a complementar la fira s'han dissenyat  una  sèrie  d'activitats  didàctiques com a exposicions, concursos i subhastes. En este sentit es recrearan els “oficis perduts” com el llaurat, la batuda o la saca de fusta amb burros i mules,  maneig  del  bestiar  a  cavall  o  amb  gossos  pastors,  o  la  recreació  de  la  transhumància per la “Sendera de Bétera”, que es realitzarà el dissabte al matí. Així mateix, se celebraran proves esportives, concursos  i  demostracions  com  el  tradicional  “tir i arrossegament” i una subhasta l'últim dia, precedida d'un passe previ.

Exposició “Caminant pels assegadors”

L'exposició “Caminant pels assegadors”, que s'inaugura el mateix dia de l'obertura de la fira a les 18.30 hores en l'edifici Multiusos de Llíria, està patrocinada per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i el Museu Valencià d'Etnologia i pretén ser una mostra de la interrelació de l'home amb el medi des de temps remots fins als nostres dies en què estes seculars rutes s'obrin a altres usos d'esplai, recreació, d'artesania o gastronomia.

Esta primera edició de la “Fira de Ramat” té a més un objectiu divulgatiu. Per a això es van a realitzar les  “Jornades  Nacionals  sobre  Ramaderia  Extensiva,  Transhumància,  Vies  Pecuàries i Activitats Complementàries” que complementaran este certamen amb  xarrades  i  taules  redones  en   què  s'abordaran  la  problemàtica  actual  per a  la  pràctica  de  l'activitat  ramadera extensiva en general, i la transhumant en particular.


Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :