Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els veïns i veïnes de la Pobla de Vallbona ja han triat en què invertir els 200 mil euros dels pressupostos participatius 2018


L'alcalde de la Pobla de Vallbona (Josep Vicent Garcia) i l'edil de participació ciutadana (Javier Descalzo) han sigut els encarregats de donar a conéixer els resultats de la iniciativa 'Inversions Participatives 2018', mitjançant la qual la corporació municipal poblana estableix una fórmula amb què els veïns i veïnes del municipi presenten les seues propostes per a escometre inversions en els diferents espais que configuren la localitat.

Així, s'han assignat 200.000 euros del pressupost de 2018 a set zones diferents: 18.750 a la zona nord-oest del nucli urbà; 27.250 a la zona nord-est del nucli urbà; 39.000 euros a la zona sud del nucli urbà; 27.000 euros a les urbanitzacions de la zona nord del municipi; 25.000 euros a les zones residencials que es troben en la zona sud; 38.000 euros a les urbanitzacions de la zona aquest; i 25.000 euros a les zones residencials de la zona oest. El criteri seguit es basa en l'aportació que efectuen els habitants de cada zona de la localitat, a través de l'IBI urbà.

El procediment és simple: després de donar a conéixer les 'Inversions Participatives 2018', es va establir un calendari que establia els següents passos: presentació de propostes, per part de la ciutadania; estudi de viabilitat tècnica, jurídica i pressupostària; exposició i debat d'aquelles propostes que han complit amb els requisits fixats; votació d'aquestes propostes; presentació dels resultats; i inici de l'aplicació d'aquestes propostes.

En aquesta ocasió, les propostes més votades han sigut les següents: ampliar les voreres, per a adoptar-les a persones de mobilitat reduïda en el carrer Cid (zona nord-oest del nucli urbà); remodelar el carrer Sant Sebastià (zona nord-est del nucli urbà); modernitzar la planta baixa del Centre Social (zona sud del nucli urbà); ampliar la vorera del carrer Zafir, en la urbanització Vista Calderona, i adaptar-la a persones de mobilitat reduïda (zones residencials de la zona nord); crear un parc biosaludable per a persones majors i també per a joves en la urbanització Sant Martin (zones residencials de la zona aquest); crear un itinerari per als vianants entre les urbanitzacions Montealto i Rascanya, dotant-ho d'un espai enjardinat (zones residencials de la zona oest); i crear un carril bici que connecte la parada de metro amb el parc fluvial del riu Túria (zones residencials de la zona sud).

L'edil de Participació Ciutadana, Javier Descalzo, ha incidit en dos aspectes d'aquesta aposta per la democràcia participativa i la corresponsabilitat (entre autoritats i ciutadans) en la presa de decisions. D'una banda, aquest regidor ha valorat positivament l'increment que s'ha registrat enguany: "Estem satisfets amb la pujada en el nombre de participants, tant en la fase de presentar projectes com en la de participar en els debats o en la de votar. És sens dubte un pas positiu, i una mostra que els veïns i veïnes assumeixen que prendre decisions sobre les actuacions del consistori és una cosa positiva".

Descalzo també ha destacat l'absoluta transparència que acompanya tot el procés, així com que les inversions efectuades no interfereixen en unes altres que escometrà l'administració local: "La gent pot comprovar els resultats en la web (https://participacio.lapobladevallbona.es) que s'ha habilitat per a açò. D'altra banda, els habitants no han d'impacientar-se: les actuacions que no hagen sigut les més votades en aquesta ocasió poden tornar a presentar-se, i també existeixen altres actuacions consistorials en les quals es pot actuar. L'actual equip de govern coneix les necessitats del municipi i anarà solucionant cada situació de forma gradual".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon