Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Aprofitant el Dia de la Terra la Diputació de València recorda el compromis amb la conservació del medi ambient

El 22 d'abril es celebra el Dia Internacional de la Terra per recordar la responsabilitat col·lectiva de mantenir el planeta sa perquè les generacions futures puguen gaudir dels mateixos recursos que es disposen en l’actualitat. En aquesta data, l’àrea de Medi Ambient de la Diputació reafirma la seua aposta per les polítiques que persegueixen avançar en la conservació de l’entorn.

En aquesta data, el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha expressat que “aquest és un d’eixos dies que hauríem de celebrar cada un dels 365 dies de l’any. Tots hem de ser responsables amb les nostres accions perquè ens juguem el nostre futur com a espècie”. “L’objectiu d’aquest dia –ha continuat el diputat– és recordar que tenim la responsabilitat col·lectiva de mantenir el planeta sa perquè les generacions futures puguen gaudir dels mateixos recursos que nosaltres disposem”.

L'expressió “mare terra” s'utilitza en molts països per a definir la interrelació entre els éssers humans, les espècies i el planeta. Per a aconseguir un equilibri just entre les necessitats humanes (econòmiques, socials i ambientals) de les generacions actuals i les futures, així com el dret dels altres éssers vius de viure en els seus ecosistemes, necessitem promoure un desenvolupament sostenible.

Aquest terme es va encunyar en 1992 en la Cimera de Río, on més de 178 països del món van acordar aliar-se per a fer de la conservació del planeta una realitat. Però per a aconseguir aquesta conservació són necessaris dos compromisos difícils d'aconseguir: el compromís personal de la ciutadania i el compromís polític dels gestors de tots els nivells.

L'any 2000, els llavors 189 països integrants de Nacions Unides van signar un acord mundial i van establir vuit grans objectius que havien de complir-se per a 2015 en matèria de medi ambient, desenvolupament social i desenvolupament econòmic. El balanç realitzat en 2015 va posar de manifest que molts d'ells no s'havien complit i Nacions Unides va ampliar el compromís definint 17 nous objectius, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, que hauran d'aconseguir-se per a 2030.

La reducció de les emissions de CO2 i el desenvolupament de polítiques per pal·liar els efectes del canvi climàtic al territori valencià són dos elements clau de l’estratègia mediambiental que du a terme la Diputació de València. El Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, del que la corporació provincial és coordinadora a les comarques valencianes, constitueix un dels principals compromisos col·lectius amb els que la institució s’alia amb les entitats locals per canviar el rumb cap a la sostenibilitat.

La reducció de les emissions de CO2, la descarbonització dels espais urbans i l’augment de la resiliència de les ciutats davant dels efectes del canvi climàtic són els objectius comuns de treball dels 220 ajuntaments valencians que ja han signat el Pacte de les Alcaldies. Aquesta iniciativa de la Comissió Europea va nàixer al 2008 i actualment ja compta amb més de 9.200 ajuntaments i entitats regionals adherides arreu del territori europeu.

El diputat Josep Bort també ha assenyalat que “els governs, les administracions publiques, la societat civil i el sector privat hem d’estar units en la defensa del nostre planeta i treballar cada dia per avançar cap a un desenvolupament sostenible que ens permeta una prosperitat global sense hipotecar el futur de les generacions futures”

La Diputació, per la sostenibilitat

La Diputació de València és conscient de la importància que té actuar localment per aconseguir efectes globals i encamina la seua estratègia mediambiental a pal·liar els efectes del canvi climàtic i reduir les seues causes en diversos fronts.

Com a Coordinadora Territorial del Pacte de les Alcaldies des de l’any 2016, la corporació provincial ha dut a terme distintes actuacions per donar a conèixer l’existència d’aquest programa europeu en les comarques valencianes i per a animar als municipis a adherir-se al Pacte, a més d’oferir-los suport tècnic i econòmic directe. La xifra d’alcaldies valencianes que formen part del Pacte s’ha incrementat enormement des del 2015, quan solament hi havia 17 entitats locals inscrites, fins a les 220 adherides actualment.

Així mateix, la Diputació també col·laborarà en el Cicle de Jornades Comarcals pel Canvi Climàtic i l’energia Sostenible que abordaran diversos aspectes com la mobilitat elèctrica, l’autoconsum i la transició i pobresa energètica als pobles de les comarques valencianes, que actualment són responsables del 50% de les emissions totals del País Valencià.

Aquestes reunions tècniques es desenvoluparan als municipis d’Utiel, Ayora, Xàtiva, Xiva, Massamagrell, Sagunt, Pobla de Vallbona, Torrent, Paiporta, Sueca, Gandia i Ontinyent des d’abril fins a juliol de la ma de l’Associació d’Empreses Elèctriques de València (ASELEC)


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon