Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja demana a Consellería la construcció del cinquè col·legi d'infantil i primària a més de 20 actuacions en col·legis i instituts locals

El plenari de Riba-roja de Túria ha demanat a la conselleria d'Educació la seua col·laboració per a portar a terme fins a un total de 20 actuacions sobre els col·legis d'infantil i primària i dels instituts de secundària del municipi afectats per la deixadesa, l'abandonament i la manca d'inversions. Les actuacions estan incloses en el programa Edificant impulsat per la Generalitat Valenciana en col·laboració dels ajuntaments.

La proposta de l'equip de govern -format pel PSPV, Compromís y Esquerra Unida- ha rebut el suport dels grups municipals de Riba-roja Pot, del Partit Popular mentre que Ciudadanos s'ha abstingut. El conjunt de les actuacions previstes es valoren en al voltant dels 3'5 milions d'euros que s'aportaran exclusivament per la Generalitat.

El programa entre ambdues administracions té com a principals característiques que mentre els ajuntaments s'encarreguen dels projectes, adjudicació i contractació de les obres, la Generalitat se'n fa càrrec del corresponent finançament. D'eixa forma, els abonaments es produiran d'acord a les successives certificacions de les obres i de mutu acord entre les parts. Amb este procediment, s'aconsegueix descongestionar la càrrega enorme en matèria burocràtica que ha de suportar la conselleria.

Les actuacions aprovades pel plenari de Riba-roja de Túria se centren en el col·legi Eres Altes on estan previstes una reforma i adequació dels banys, la col·locació de l'ascensor, un canvi de la fusteria interior i una millora en la calefacció per ampliar-la a les zones comunes. Al centre Mas d'Escoto també hi ha prevista la construcció del pavelló esportiu cobert, una reforma dels lavabos i el canvi de la campana de la cuina.

Pel que fa al col·legi Cervantes cal destacar-ne l'enderrocament i projecció de l'edifici d'infantil i primària i la construcció d'un aulari nou, la col·locació d'un ascensor, el canvi de finestres i el canvi del pis i, finalment, la reforma de la casa del conserge per ampliar-ne l'espai al centre. Al centre del Camp de Túria es portarà a terme una millora en el confort tèrmic de l'immoble i la reparació de les pistes esportives. 

Quant als col·legis de secundària cal esmentar la inclusió del cicle formatiu del grau mitjà de producció d'agricultura ecològica a l'IES Quint i un reforçament i millora de l'ancoratge dels finestrals existents a l'immoble. També s'han demanat actuacions sobre l'institut Pla de Nadal, com la construcció de les dos aules de formació professional, la restauració de les graderies del pati i la instal·lació de les marquesines movibles en les finestres de les aules.

Tanmateix, el gruix de les actuacions rau en la construcció del cinquè col·legi d'infantil i primària per a la localitat afectat pe la massificació excessiva a les aules dels actuals immobles educatius i la manca d'inversions portades a termes per les diverses administracions del Partit Popular. D'eixa forma, s'intenta eradicar els problemes que s'han viscut als respectius col·legis públics.

En tots els casos, als expedients públics s'han incorporat els corresponents informes tècnics de les administracions municipal i autonòmica per portar a terme les obres d'adequació i millora. 

El regidor d'Educació, Miquel Castillo, ha refermat el compromís del govern actual "per apostar decididament per l'escola pública amb les inversions i actuacions que s'hi calen, des de fa anys tant els mestres com els mateixos alumnes i els pares s'han fet ressò d'eixes deficiències i mancances i no serà fins ara que es portaran a terme en un termini raonable de temps".

Finalment, Castillo n'ha destacat les virtuts del pla impulsat per la Conselleria d'Educació "per agilitar tots els tràmits burocràtics i administratius que fins ara alentien el procés per portar a terme les obres". 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon