Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria va celebrar també ahir 28 de març el Dia de record a les víctimes de la Guerra Civil

L'Ajuntament de Llíria s'ha sumat ahir 28 de març a la celebració del Dia de record i homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura a la Comunitat Valenciana. La regidoria Cultura i Memòria Històrica ha organitzat una conferència sobre l'Institut Obrer de València i un dels seus destacats alumnes, el músic edetà Juan Vicente Mas Quiles.

La historiadora Cristina Escrivá ha oferit la xarrada dedicada a esta institució educativa  pionera, que va ser la primera creada a Espanya pel Govern de la República el 1936, i que tenia com a objectius dotar a les classes populars d'un nivell adequat en formació i coneixements, per a elevar el nivell cultural del país i, al mateix temps, preparar a un grup de persones per a les labors de reconstrucció que serien necessàries quan finalitzara la guerra.

El reconegut compositor i director de bandes, Juan Vicente Mas Quiles, va ser un dels seus alumnes més avantatjats. L'alcalde Manolo Civera i el regidor de Cultura, Paco García, han entregat a la família del músic de 97 anys d'edat, que no ha pogut assistir a l'acte per motius de salut, un reconeixement per la seua trajectòria en el centre.

Una altra il•lustre persona nascuda a Llíria, el pintor José Manaut, va ser nomenat professor de l'Institut Obrer de València encara que no va arribar a exercir.

La conferència oferida hui es complementa amb una exposició sobre els Instituts Obrers entre 1936 i 1939, que es podrà visitar als Banys Àrabs fins al 8 d'abril. 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon