Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les obres d''ampliació de la depuradora d'aigües residuals a Bétera podran acabar-se a finals del 2019

El Consell posarà en marxa un pla d'obra, per import de 168 milions d'euros, que preveu 88 actuacions en l'àmbit del sanejament i depuració d'aigües residuals a tot el territori valencià. Així ho ha explicat la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, amb ocasió de la visita a les obres de la depuradora de Bétera, remetent-se als resultats exposats en el consell d'administració de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) celebrat aquesta mateixa setmana. 

L'EPSAR ha aconseguit en dos anys 157 milions d'euros, cosa que ha possibilitat reduir en 120 milions el deute contret en exercicis anteriors. "Treballem per a recuperar el temps perdut, garantir la qualitat de l'aigua per a la població i millorar la dels nostres rius i platges, perquè estem al servei de les persones", ha remarcat Cebrián, "perquè és una qüestió de salut pública i ambiental".


La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha acompanyat este dijous 29 de març l'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, en la visita a les obres d'ampliació de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR). La instal•lació de Bétera té 17 anys i en la seua construcció es preveïa un cabal de 2.400m3/dia, però en rep més de 4.500. Amb l'ampliació, podrà tractar 5.875m3/dia. L'alcaldessa ha recordat que "quan estàvem en l'oposició ja demanàvem esta ampliació; són molts anys els que hem esperat i ha hagut d'arribar un nou govern per a fer-la realitat".

Les obres en la depuradora de Bétera augmentaran en un 145% la seua capacitat per a donar servici als vora 30.000 habitants del municipi. L'ampliació respon a una inversió de set milions i mig d'euros (la tercera part provinents de fons europeus) i segons la consellera de Medi Ambient, "exemplifica el treball fet durant estos últims dos anys i mig en què hem recuperat projectes la inversió dels quals s'havia parat". L'alcaldessa de Bétera ha aprofitat per a agrair "l'esforç dels treballadors de l'ajuntament, l'EPSAR i la Generalitat Valenciana per aplegar a la consecució d'esta obra, que portarà beneficis mediambientals, a més d'un estalvi per a l'ajuntament del canon que paguem ara, però sobretot, com dic, una millora mediambiental i contra el canvi climàtic significativa".

Durant la visita, a la qual s'han sumat diferents responsables de regiroríes municipals els técnics han donat explicacions sobre les diferents fases de depuració. I també s'ha parlat de la importància de la conscienciació. "Com ens explicava la tècnica, en les visites escolars recalquen als xiquets i xiquetes que el vàter no és una paperera; no poden llançar-hi les tovalloletes perfumades o desmaquillants, ni bolquers, ni bastonets de les orelles" resumia Elena Cebrián, que comentava amb la regidora d'Agricultura, Cristina Ballesteros, la possibilitat d'organitzar xarrades als centres educatius. En acabar, una xicoteta exposició amb provetes ha permés visualitzar d'una ullada la transformació de les aigües al seu pas per la depuradora.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon