Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana acull la segona edició del Festival de Guions de Llargmetratges de Comèdia 'La Traca'

El termini per a presentar obres s'obrirà el pròxim 20 de març i estarà obert fins al 21 d'abril. Tota la informació i les bases del concurs estan ja disponibles en la web de l'associació (www.edav.es/concursolatraca). El pròxim 4 de juny l'organització donarà a conéixer els noms de les tres obres finalistes.

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha acompanyat a Juan Luis Iborra, membre de la comissió del guió de l'Acadèmia del Cinema d'Espanya, en la presentació del Concurs de Guions de Llargmetratge de Comèdia 'La Traca', un certamen amb el qual es vol premiar la creativitat del sector audiovisual valencià.

L'Eliana torna a ser seu de 'La Traca', el festival de guions de curtmetratges de comèdia que va nàixer de la mà de l'EDAV (l'associació de guionistes de la Comunitat Valenciana). 'La Traca' va nàixer el passat any amb l'objectiu d'afavorir que es puga dinamitzar el sector audiovisual, fomentant la participació de guionistes que formen part d'aquest concurs.

En la presentació d'aquesta segona edició va estar Salva Torrent, alcalde de l'Eliana. El primer edil del nostre municipi va destacar la implicació d'aquesta localitat en la promoció de propostes culturals: "Som un municipi xicotet, quant a nombre d'habitants, però molt interessat en la promoció de tota expressió artística i cultural. I, dins d'aquesta forma de fomentar aqueix tipus d'activitats, el cinema sempre ha tingut una especial importància".

"A l'Eliana expliquem, des de fa més de quatre dècades, amb el tradicional «Cinema d'Estiu»; així mateix, s'organitza un 'Festival de Curtmetratges' i forma part de la nostra programació habitual la projecció de 'Cinema Clàssic'. Quan se'ns va oferir l'oportunitat de ser seu dels premis 'La Traca' no dubtem a sumar-nos a aqueix projecte", va assegurar Torrent.

'La Traca' és un Concurs Nacional de Guions de Llargmetratge de Comèdia. En la presentació també van participar Teresa Cebrián i Antonia Montaner, com a membres de l'EDAV: "Amb 'La Traca' no solament es premia l'escriptura, sinó que s'impulsa i se li dóna visibilitat al projecte que acaba sent una pel·lícula. Amb el premi es contribueix a oferir-li a la persona que redacta el guió la possibilitat de participar en altres fòrums o festivals, per a donar a conéixer la seua obra".

El guió guanyador del concurs en 2017 (‘Moduleros’, dels bascos Asier Guerricaechebarría, Ion Iriarte i Javier Echániz) serà portat a la gran pantalla per la productora valenciana Coloma Mora, qui va conéixer el guió i als seus autors durant l'acte de lliurament de premis a l'Eliana, al juny de l'any passat.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon