Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de L'Eliana commemora, en un acte en el cementeri municipal, als 16 elianeros morts en la Guerra.


L'Eliana celebra el primer 28 de març recordant a les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura

Les institucions públiques valencianes van celebrar, per tot el territori, el primer Dia de la Memòria Democràtica.

La Llei de la Generalitat aprovada amb prou faenes fa 4 mesos "de Memòria Democràtica i per a la Convivència de la Comunitat Valenciana", estableix el 28 de març com el "Dia de la Memòria Democràtica", instant a les institucions públiques valencianes a realitzar actes commemoratius que recorden als caiguts en la Guerra Civil i la Dictadura. El motiu pel qual, la Generalitat va triar aquesta data com a "Dia de la Memòria Democràtica" es deu a la coincidència amb la mort del poeta Miguel Hernández.

L'Ajuntament de l'Eliana juntament amb el Centre d'Estudis Locals (CEL) celebrava des de l'any 2008, cada 1 de novembre, un acte de record i homenatge a les víctimes locals. Des de l'entrada en vigor de la Llei, la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) van instar a les institucions a traslladar aqueixos actes al 28 de març.

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, acompanyat per altres representants de l'equip de govern va llegir un sentit manifest amb l'objectiu de "recordar, homenatjar i posar en valor el compromís amb la llibertat i la democràcia dels elianeros assassinats en la Guerra". A més, les regidores Marta Andrés i Isabel Montaner van portar una corona de llorer a la làpida en la qual figuren els noms dels 16 elianeros caiguts.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon