Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Ajuntament de Bétera col·loca una placa en el cementeri en record de les víctimes de la Guerra Civil

"El poble de Bétera en record i homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i de la Dictadura" es llig en la placa que figura a l'entrada del cementeri municipal. Un símbol amb què l'ajuntament ha contribuït a commemorar el 28 de març, declarat per la llei de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana, dia de record i homenatge a aquelles víctimes. L'alcaldessa, Cristina Alemany, recordà que és de "justícia institucional un acte que repare la dignitat d'eixes persones, que no tenien un espai públic on els seus familiars pogueren plorar la seua mort".

L'acte va començar amb un breu parlament de l'alcaldessa de Bétera, qui destacà la importància d'esta placa perquè després d'anys de silenci i de suportar insults i menyspreu, els seus descendents tenen un espai on recordar-los o plorar-los i fins i tot on portar una flor, per exemple, el dia del pare. "I perquè la resta de la ciutadania puga honrar la seua memòria", continuà Cristina Alemany, per a afegir que la placa també recorda aquells que patiren el colp d'Estat del 36, la Guerra Civil i la repressió franquista, els que aguantaren pallises, misèria, els que moriren al front...".

L'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, descobrix la placa commemorativa.

Abans de descobrir la placa, reflexionà sobre els dubtes que planteja fer un homenatge d'estes caraterístiques, "perquè no siga insuficient, que no es quede curt; potser mai cap serà suficient".

Tot seguit, els assistents pogueren llegir la placa, que incorpora un fragment d'un poema de Vicent Andrés Estellés: "Aquesta sang mai no serà eixugada i romandrà, encesa, als peus dels murs com ara greu altar inamovible" i una bandera republicana.

Sevi Asensi va llegir uns poemes per a tancar l'acte.

L'actor i veí del poble, Sevi Asensi, va llegir a continuació poemes de Salvador Espriu, Paca Aguirre (una dona d'Alacant, el pare de la qual va ser afussellat el 1942), Miguel Hernández (este 28 de març es complien 76 anys de la mort del poeta oriolà) i d'Estellés va triar "Vora el barranc del Carraixet". Un dels assistents, Paco Marín, veí de Llíria, va contribuir de manera improvisada tocant amb la dolçaina l'Himne de Riego. 
Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :