Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromís, PSPV, CUPO i EU abandonen el plenari de La Pobla per solidaritat amb el 8 de Marc, al no voler el PP canviar la data

L'acte va tenir caràcter de protesta simbòlica davant la negativa del PP a canviar el Ple de dia, la qual cosa haguera possibilitat l'assistència de regidors i regidores a la manifestació 

En la nit d'ahir es va celebrar en el Saló de Plens la sessió ordinària corresponent al mes de març. El Ple es va celebrar amb normalitat i es va abordar un ordre del dia que va incloure set punts i un apartat per a presentar mocions.

Quan es va arribar al torn de precs i preguntes, els representants de Compromís, PSPV, CUPO i EU van abandonar el saló de plens. Abans de fer-ho van explicar que es tractava d'una acció de protesta, davant la intransigència del PP a canviar la data de celebració del ple ordinari de març (per a evitar que aquest coincidira amb la manifestació convocada per a aquest dia). El canvi haguera permés que els regidors i regidores que així ho desitjaren pogueren exercir el seu dret a participar en la jornada reivindicativa.

La proposta, que implicava avançar el Ple al 7 de març, va ser consensuada per tots els grups (Compromís, PSPV, CUPO, EU i Ciutadans) excepte el PP, que es va oposar a la modificació. La seua postura suposà que haguera de mantenir-se la celebració del ple en el dia 8.

L'alcalde, Josep Vicent Garcia, va romandre en el Saló de Plens per a prendre nota dels precs i preguntes dels regidors de l'oposició, que seran contestats per escrit i llegits en el següent ple, tal com arreplega el reglament orgànic municipal.

Els representants polítics dels citats partits van criticar la poca coherència del Partit Popular, en ser capaç de signar mocions a favor del 8 de març i, no obstant això, no passar a l'acció reivindicativa. Per aquests representants poblans, el 8 de març ha d'anar més enllà d'una mera declaració institucional i concretar-se en accions, per a no quedar-se en un mer tràmit.

Josep Vicent Garcia va subratllar que "el reglament orgànic es complirà escrupolosament i els regidors del PP i C's poden plantejar amb total llibertat els seus precs i preguntes, que seran llegits i contestats en el pròxim Ple, i se'ls facilitarà tota la informació, com sempre fa l’equip de govern municipal poblà".



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon