Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja realitza una campanya de xoc per a l'arreplega de residus en l'àrea industrial de la zona sur-A3

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha retirat en els últims dos mesos 15.000 quilos de fem dels vials i zones verdes de l'àrea industrial, concretament dels polígons Oliveral, Casanova i els Sectors 12, 13 i 14.

Esta és una de les mesures incloses en el Pla Integral de Manteniment dels Polígons impulsat pel govern municipal que pretén millorar l'actual situació de les àrees industrials, i que inclou l'asfaltat de vials, l'enllumenat o la neteja de zones verdes i vials, així com la construcció de zones públiques d'aparcament per a vehicles pesats.

Dos brigades formades per cinc persones cada una han sigut les encarregades de dur a terme esta campanya especial de neteja a fi de mantindre uns nivells òptims de la zona industrial, especialment de vials públics i zones verdes.

Des del passat mes 19 de gener, els operaris han arreplegat manualment una mitjana de 2.500 quilos de residus setmanals, que posteriorment han sigut tractats en la planta del Consorci València Interior a Llíria.

"L'acumulació de fem en el polígon és una constant. Hem heretat una situació d'abandó de la zona industrial que estem intentant atallar amb accions de xoc com esta", assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga

No obstant això, des del consistori s'insistix  "és necessari conscienciar a les empreses i treballadors de la necessitat de col·laborar en el bon estat de les parcel·les privades i vials". "Hem d'oferir una imatge de qualitat, que ens convertisca en un polígon competitiu", matisa l'alcalde.

La neteja no és l'única qüestió que preocupa a l'equip de govern. La vigilància i uns accessos adequats que permeten l'atracció d'inversió al polígon són dos de les prioritats del govern municipal. L'Ajuntament ja va aprovar al desembre de 2016 l'expropiació de 42.000 m2 per a la construcció d'un pont que permetrà a les més de 800 empreses del PAI Mas de Baló i de la resta de polígons industrials del sud-est de Riba-roja tindre un enllaç directe amb l'A3, descongestionat l'actual rotonda.

Les obres, que s'executaran en 2018, tindran un cost econòmic aproximat de 4 milions d'euros que finançaran els propietaris del sòl del PAI de Mas de Baló.

Respecte a la vigilància de l'àrea industrial, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha mantingut diverses reunions amb les diferents administracions competents en matèria de seguretat, per a traslladar-li la seua preocupació per l'increment de robatoris en el polígon. En este sentit, l'Ajuntament estudia la possibilitat d'incorporar un sistema de videovigilància en els accessos al polígon i la Guàrdia Civil ha anunciat que incrementarà la vigilància en la zona.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon