Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mas Camarena tindrà el servei bàsic d'arreplega del fem que té tot el terme de Bétera

L'ampliació del contracte aprovada en el ple extraordinari inclou a Mas Camarena, que pagarà un percentatge per les condicions especials d'arreplega que demanaven els veïns i veïnes d'esta urbanització. Així, l'ajuntament assumix el preu que costaria arreplegar el fem a l'entrada dels sectors -és a dir, al carrer, com ho fa a a resta del poble- i els habitants de Mas Camarena assumixen el plus perquè els operaris entren a les urbanitzacions.

Una solució que satisfà els veïns, que aprovaren per majoria absoluta esta possibilitat (20 sectors a favor i un que s'abstingué). 

El ple extraordinari del 26 de febrer aprovà per majoria absoluta (amb 20 vots a favor i l'abstenció del regidor no adscrit) l'ampliació del contracte amb l'empresa que arreplega el fem a Bétera, de manera que incloga també Mas Camarena, i de manera irreversible. "Tota la corporació hem d'estar contents perquè hui trenquem una discriminació històrica que ha patit Mas Camarena i tots volíem solventar eixe problema", assegurà el regidor de Medi Ambient, Joano Baudés (Compromís).

Mas Camarena tindrà el servei bàsic d'arreplega del fem que té tot el terme. El contracte menor amb l'empresa Garbialdi finalitzava l'1 de març del 2018, d'ací la necessitat de tractar el tema de manera urgent una vegada s'havien recopilat els informes jurídics necessaris.

Baudés agraí als tècnics de l'ajuntament el seu treball, a l'oposició la seua comprensió i col·laboració, als veïns de Mas Camarena el seu interés al llarg de diverses reunions per a arribar a un acord, i al secretari de l'ajuntament, pels informes on ha marcat les directrius sobre les quals poder treballar.

Germán Cotanda (Partit Popular), anuncià el vot a favor de la seua formació perquè "en general, estem d'acord". Pedro Gallén, el regidor no adscrit, demanà explicacions per la pujada del cost de la prestació del servei, trobà a  faltar "l'assessorament preceptiu" del secretari de l'ajuntament, i que no s'haguera licitat el servei. de fet ha emés una nota que publiquem.

Salvador Beltrán (Mas Camarena CUBE) li donà la raó a Baudés en el sentit que per fi s'havia solucionat el problema "tot i que no és com haguérem volgut" i li recordà a Pedro Gallén que el servei no es pot licitar si no supera en un 10% el preu. 

Juan Ignacio Moreno, secretari de l'ajuntament de Bétera, respongué a Gallén que "hi ha diversos informes del secretari" i que no mesclara "peres i pomes" a l'hora de comparar el preu del servei que es prestava fins ara i l'actual, ja que en un havia inclós despeses generals i beneficis industrials i en l'altre no.

El regidor de Medi Ambient recordà que és l'enginyer el professional que entén d'estes qüestions, i que ha considerat que els preus estan ajustats, més tenint en compte que l'empresa no podrà fer revisió de preus fins que acabe el contracte.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon