Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'IDAE confirma a l'Ajuntament de la Pobla que se li concedeix un crèdit d'1.711.050 euros per a renovar l'enllumenat exterior municipal


L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha rebut una notificació des de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), que depén del Ministeri d'Indústria i Energia del govern d'Espanya. En aquesta comunicació, l'IDAE confirma a l'administració local poblana que se li concedeix un crèdit d'1.711.050 euros per a renovar l'enllumenat exterior municipal.

Així, el consistori de la Pobla de Vallbona percep una quantitat que procedeix del Fons Nacional d'Eficiència Energètica i que permetrà a l'Ajuntament poblà escometre la substitució de llums de tipus LED o de descàrrega d'al•lògens per altres que són energèticament més eficients (algunes, de tipus LED, molt més eficients i perdurables, mentre que unes altres seran són de tipus halurs metàl•lics que millorar la intensitat de la llum i redueixen el consum).

Aquesta substitució es preveu que s'efectue en 4.231 unitats, la qual cosa suposarà la renovació d'un 50% de tots els elements d'enllumenat exterior. L'estalvi calculat està entorn del 44%, la qual cosa ha afavorit que la resposta donada des de l'IDAE a la sol•licitud poblana haja obtingut una resposta favorable. Les modificacions en aquest enllumenat afectaran les diferents urbanitzacions de la localitat i als polígons industrials del municipi, i no al nucli urbà de la Pobla de Vallbona.

El responsable d'Urbanisme i Serveis en el consistori poblà, Juan Aguilar, s'ha mostrat molt satisfet per la resolució adoptada per l'IDAE: "Se'ns ha concedit un crèdit molt necessari per a la nostra localitat, que ens permetrà efectuar unes inversions ineludibles en unes bones condicions econòmiques. Tant és així que la concessió d'aquest préstec, per part de l'IDAE, ens permet estalviar a les arques públiques poblanes més de 357.000 euros. No oblidem que el crèdit que percebem té un interés zero i un període de manca de 2 anys".

Aguilar, al mateix temps, ha lamentat que aquesta actuació es dega a una mala gestió prèvia: "És evident que hem d'escometre millores de forma constant, i que hi ha zones a la Pobla de Vallbona que requereixen una actualització. Però és inevitable recordar-li a la ciutadania que es van invertir uns 800.000 euros durant l'última etapa de govern de l'anterior Diputació de València; i molts dels llums LED que es van col•locar llavors ara són inservibles. Algunes es van instal•lar en 2014 i en 2018 ja no donen servei. I açò és perquè es van usar uns llums de baixa qualitat, que il•luminaven poc i que amb prou faenes han tingut durabilitat. Ara hem de reposar-les, encara que aquestes sí que compleixen amb estàndards d'eficiència majors i unes majors garanties de vida útil".

L'edil insisteix que estem davant un pas més de l'actual equip de govern a l'hora de millorar problemes de divers àmbit que afecten la pràctica totalitat del terme municipal: "No es van fer les millors inversions, i açò ens obliga a actuar en conseqüència. Ara podem assegurar que aqueixos errors no es repetiran. De la mateixa manera, seguirem treballant perquè tot l'enllumenat municipal siga millor en termes de qualitat i també més eficient en el consum energètic. Açò és aplicable a totes les àrees de govern: siga enllumenat públic, prestació de serveis o tasques de manteniment, treballem per a donar-li el millor ús a cada euro que prové dels nostres habitants, i dediquem tots els nostres esforços a ser més eficients i millorar l'atenció que se li ofereix a la ciutadania".

Aguilar destaca una dada respecte a la importància que té aquesta actuació: “No solament estem davant una inversió necessària, per les necessitats que existeixen en les diferents zones en què es va a actuar. A més, amb els diners que anem a estalviar, estem davant una actuació que pràcticament es va a finançar per si mateixa. Es preveu un pagament de 8 anys, encara que sol·licitarem un període de manca de 2 anys. Doncs bé, quan acabem de pagar aqueix crèdit, haurem aconseguit un estalvi energètic durant aquests deu anys que serà equiparable a la inversió; o, dit d'una altra manera: l'estalvi energètic ens permetrà cobrir la inversió efectuada

Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :