Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'IDAE confirma a l'Ajuntament de la Pobla que se li concedeix un crèdit d'1.711.050 euros per a renovar l'enllumenat exterior municipal


L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha rebut una notificació des de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), que depén del Ministeri d'Indústria i Energia del govern d'Espanya. En aquesta comunicació, l'IDAE confirma a l'administració local poblana que se li concedeix un crèdit d'1.711.050 euros per a renovar l'enllumenat exterior municipal.

Així, el consistori de la Pobla de Vallbona percep una quantitat que procedeix del Fons Nacional d'Eficiència Energètica i que permetrà a l'Ajuntament poblà escometre la substitució de llums de tipus LED o de descàrrega d'al•lògens per altres que són energèticament més eficients (algunes, de tipus LED, molt més eficients i perdurables, mentre que unes altres seran són de tipus halurs metàl•lics que millorar la intensitat de la llum i redueixen el consum).

Aquesta substitució es preveu que s'efectue en 4.231 unitats, la qual cosa suposarà la renovació d'un 50% de tots els elements d'enllumenat exterior. L'estalvi calculat està entorn del 44%, la qual cosa ha afavorit que la resposta donada des de l'IDAE a la sol•licitud poblana haja obtingut una resposta favorable. Les modificacions en aquest enllumenat afectaran les diferents urbanitzacions de la localitat i als polígons industrials del municipi, i no al nucli urbà de la Pobla de Vallbona.

El responsable d'Urbanisme i Serveis en el consistori poblà, Juan Aguilar, s'ha mostrat molt satisfet per la resolució adoptada per l'IDAE: "Se'ns ha concedit un crèdit molt necessari per a la nostra localitat, que ens permetrà efectuar unes inversions ineludibles en unes bones condicions econòmiques. Tant és així que la concessió d'aquest préstec, per part de l'IDAE, ens permet estalviar a les arques públiques poblanes més de 357.000 euros. No oblidem que el crèdit que percebem té un interés zero i un període de manca de 2 anys".

Aguilar, al mateix temps, ha lamentat que aquesta actuació es dega a una mala gestió prèvia: "És evident que hem d'escometre millores de forma constant, i que hi ha zones a la Pobla de Vallbona que requereixen una actualització. Però és inevitable recordar-li a la ciutadania que es van invertir uns 800.000 euros durant l'última etapa de govern de l'anterior Diputació de València; i molts dels llums LED que es van col•locar llavors ara són inservibles. Algunes es van instal•lar en 2014 i en 2018 ja no donen servei. I açò és perquè es van usar uns llums de baixa qualitat, que il•luminaven poc i que amb prou faenes han tingut durabilitat. Ara hem de reposar-les, encara que aquestes sí que compleixen amb estàndards d'eficiència majors i unes majors garanties de vida útil".

L'edil insisteix que estem davant un pas més de l'actual equip de govern a l'hora de millorar problemes de divers àmbit que afecten la pràctica totalitat del terme municipal: "No es van fer les millors inversions, i açò ens obliga a actuar en conseqüència. Ara podem assegurar que aqueixos errors no es repetiran. De la mateixa manera, seguirem treballant perquè tot l'enllumenat municipal siga millor en termes de qualitat i també més eficient en el consum energètic. Açò és aplicable a totes les àrees de govern: siga enllumenat públic, prestació de serveis o tasques de manteniment, treballem per a donar-li el millor ús a cada euro que prové dels nostres habitants, i dediquem tots els nostres esforços a ser més eficients i millorar l'atenció que se li ofereix a la ciutadania".

Aguilar destaca una dada respecte a la importància que té aquesta actuació: “No solament estem davant una inversió necessària, per les necessitats que existeixen en les diferents zones en què es va a actuar. A més, amb els diners que anem a estalviar, estem davant una actuació que pràcticament es va a finançar per si mateixa. Es preveu un pagament de 8 anys, encara que sol·licitarem un període de manca de 2 anys. Doncs bé, quan acabem de pagar aqueix crèdit, haurem aconseguit un estalvi energètic durant aquests deu anys que serà equiparable a la inversió; o, dit d'una altra manera: l'estalvi energètic ens permetrà cobrir la inversió efectuada

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon