Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana rep els estudiants italians de San Mauro Torinese, municipi agermanat amb l'Eliana

Els estudiants italians de San Mauro Torinese ja estan a l'Eliana. Després d'un llarg viatge han arribat a València, on han passat les seues primeres hores. La seua primera eixida, després d'abandonar l'aeroport, ha estat a l'Albufera. Ja a la vesprada, han acudit al Centre Sociocultural de l'Eliana per conéixer als qui seran les seues famílies d'acollida fins el dilluns pròxim.

Quasi 11 anys després, un grup d'estudiants italians de la ciutat piemontesa de San Mauro Torinese (municipi agermanat amb l'Eliana) torna a la nostra localitat. Cansats pel viatge, però il·lusionats davant el programa d'actes que els permetran una part de la història, tradició i cultura valenciana, el grup s'ha mostrat molt actiu en les seues primeres hores a la nostra ciutat.

Juntament amb aquests joves han acudit cinc professores i una representant de l'Ajuntament de San Mauro Torinese. Mentre el Comité d'Agermanament indicava el nom de les famílies que acollirien als nouvinguts s'han pogut veure els nervis que els xics i xiques arribats des d'Itàlia sentien davant l'experiència de conéixer el nostre país.

La sortida cap a terres italianes es produirà dilluns que ve. Fins eixe moment, s'aniran succeint les visites guiades a diferents punts del nucli històric de València, així com a espais més moderns (com l'Oceanogràfic, l'Hemisfèric o el Museu Príncep Felip).

Un dels moments que viuran aquests visitants piemontesos es viurà dissabte que ve, quan assistisquen a la tradicional 'Crida' fallera. A Itàlia existeix una gran curiositat per conéixer aquestes festes tan representatives de la nostra regió. Demà, per cert, es viurà una jornada molt especial: serà quan tots (els hostes temporals i els amfitrions de l'Eliana) compartisquen taula en el tradicional 'Sopar d'Agermanament'.

Des de l'organització, Carmen Román s'ha mostrat encantada per la possibilitat de veure com aquesta experiència es repeteix: "Havien passat alguns anys des de l'última visita de la localitat italiana agermanada amb l'Eliana; ara que es repeteix, rememorem records d'ocasions anteriors". Eva Santafé, edil d'Agermanament en el consistori del nostre municipi, ha desitjat que tots ho passen molt bé durant aquests dies: "L'Eliana és un poble molt hospitalari, acostumat a rebre a persones de tot el món, i tenim la certesa que aquest viatge serà inoblidable per a tots", ha assegurat l'edil.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon