Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona va celebrar dissabte 24 de febrer el primer 'Encontre Multicultural' on es trobaren diferents col.lectius que viuem al municipi

Es va celebrar en el Centre Social de la Pobla de Vallbona la primera edició de la 'Trobada Intercultural', en la qual representants de diferents col•lectius socials de la localitat van participar per a donar a conéixer aspectes desconeguts de la seua idiosincràsia, al mateix temps que es lluitava a favor de l'erradicació d'estereotips, clixés i prejudicis que no s'ajusten a la realitat.

En la coordinació d'aquest esdeveniment van treballar l'edil de Drets Civils, Regina Llavata; i l'agent d'Igualtat del municipi, Laura Valero, qui desenvolupa les seues funcions en l'àrea de Drets Civils. Ambdues es van encarregar de preparar aquesta trobada, en el qual van participar l'Associació Gitana 'Alfa i Omega'; l'ONG 'Junts per el Senegal'; l'Associació Africana per a la Integració Social; i el col•lectiu 'Comunitat Islàmica de la Pobla de Vallbona'. També van voler donar-se a conéixer els integrants de comunitat colombiana que resideix en el nostre municipi.

Tots ells van coincidir a l'hora d'assenyalar la importància que tenen aquest tipus de trobades. El primer a prendre la paraula va ser Johnny Guevara, un colombià que resideix a la Pobla de Vallbona al costat de la seua família i que va voler donar a conéixer aspectes menys coneguts del seu país d'origen: "Vam venir a Espanya cercant un millor futur per a les nostres famílies, però no volem oblidar les nostres arrels culturals i desitgem fer que els habitants de sa Pobla puguen saber més coses sobre Colòmbia".

Posteriorment van participar Issa, Moussaka i Josephine, els qui formen part del col•lectiu de nascuts a Àfrica que han arribat al nostre país. "El que va motivar el nostre naixement com ONG i associació va ser la voluntat d'ajudar a gent que prové de diferents països africans, sense conéixer l'idioma ni els tràmits que han d'emplenar. Demanem a la gent que ens ajude a complir amb aqueix objectiu i que ens aculla com a altres habitants més del municipi. També ajudem a trobar habitatge i, en definitiva, a orientar millor els seus primers passos ací".

En tercer lloc va parlar Mustapha Dhabi, qui presideix el col•lectiu que agrupa a la 'Comunitat Islàmica de la Pobla de Vallbona', qui va relatar aspectes relacionats amb la cultura berber (a la qual es va referir amb el terme 'tamazight'). "La major part del nostre col•lectiu està format per gent nascuda al Marroc o Algèria. Estem molt feliços de poder donar a conéixer aspectes relacionats amb la nostra cultura, indumentària típica o història, i tenim un gran interés a participar en successives activitats d'aquesta naturalesa".

Finalment, María José Gómez (qui forma part de l'Associació Gitana 'Alfa i Omega') va incidir en la necessitat d'acabar amb estereotips que han acompanyat a l'ètnia gitana: "Des de fa 5 segles se'ns ha perseguit, després de criminalitzar-nos. No obstant això, som un col•lectiu plenament integrat en la societat, malgrat haver sigut tradicionalment marginat i discriminat socialment. Encara ha d'avançar-se en diferents àmbits, però l'evolució és positiva i fa falta que s'implique tota la societat".

L'edil de Drets Civils, Regina Llavata, va incidir en la necessitat que es produïsca una 'integració' ben entesa: "Moltes vegades se li existeix en aqueixa paraula un matís en si mateix discriminatori, perquè sembla apuntar a una situació en la qual un determinat col•lectiu ha de sotmetre's a un altre. Al contrari, nosaltres creiem que tota societat s'enriqueix en la mesura en què s'assimilen persones de diferents cultures i orígens".

"Una convivència sana, basada en el respecte i el compliment de les lleis, és el millor símptoma de societat avançada, inclusiva i no discriminatòria. Amb aqueix objectiu s'ha organitzat aquesta 'Trobada Intercultural', i seguirem treballant perquè els habitants de la Pobla de Vallbona 'de tota la vida' coneguen a gents que resideixen en el nostre poble, després d'haver abandonat els seus països de naixement, i han arribat per a enriquir la nostra societat i fer-la més heterogènia, diversa i inclusiva", va concloure dita edil.












Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon