Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació de València destinarà més de 117 milions per a millorar el finançament dels municipis

El diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, ha presentat aquest dijous el Pla Estratègic de Subvencions de la Diputació de València. Per primera vegada, la institució ha redactat un document que recull el pressupost destinat a ajudes reglades i no reglades i com es repartiran. En total, la Diputació compta amb 117.279.760 euros per a transferir als ajuntaments, majoritàriament en 2018.
Amb aquest "cataleg de subvencions" la diputació pretén que totes les ajudes a què els municipis poden optar estiguen publicades durant els quatre primers mesos de l'any. Gaspar ha explicat que s'ha fet un "gran esforç" per a augmentar les ajudes reglades, a les quals poden accedir tots els municipis i per a reduir les ajudes arbitràries o per a casos excepcionals. Així doncs, les ajudes arbitràries han passat de 4 milions en 2017 a poc més d'un en 2018, mentre que les reglades han augmentat un 71,87%.
En total hi ha 93 línies d'ajudes directes als ajuntaments "que tenen com a objectiu augmentar la transparència i l'autonomia municipal", segons ha informat el diputat d'Hisenda. El Pla SOM de serveis i obres municipals, dotat amb 35 milions, és el que més pressupost s'emporta; seguit pel fons de cooperació municipal, amb 20,6 milions, i els programes municipals de serveis socials generals, que compten amb 12,25 milions d'euros.
Per a plans mediambientals, els ajuntaments es podran repartir fins a 6,9 milions d'euros. Les partides estan dividides en el pla contra la sequera, la reparació dels danys per incendis forestals, ordenació forestal i prevenció de focs i altres programes mediambientals. Per a ocupació, la Diputació destina 3,65 milions i 2,11 milions més són per a contractació de tècnics municipals.
Els municipis que vulguen invertir en assistència i recursos culturals disposaran de 3,25 milions per a repartir-se i les ajudes per a la protecció del patrimoni estaran dotades de 2,7 milions. D'altra banda, la Diputació destinarà 7 milions a manteniment i millora d'escoles; 1,4, a formació, i 1, a foment de l'esport.
El diputat Toni Gaspar ha destacat que el Pla Estratègic preveu ajudes per a totes les àrees, fet que demostra "estabilitat política i econòmica". I és que, en els últims set anys, el deute de la institució s'ha reduït un 65%
Let's block ads! (Why?)


- Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon