Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La candidatura de Rosa Pérez Garijo resulta la més votada en la primera part del procés Assembleari d'Esquerra Unida PV

Amb un 65% de participació, la candidatura que encapçala Rosa Pérez Garijo  obtè el 47% dels llocs per al Consell Politic Nacional, ha aconseguit 29 dels 60 membres escollits ara del Consell, òrgan que dirigirà l'organització després de l'Assemblea convocada i que demà triarà a la Coordinadora que la dirigirà durant els pròxims anys.

La candidatura que encapçala Rosa Albert, coordinadora de València, ha obtingut el 45% dels vots i aconsegueix 27 dels llocs del Consell Politic Nacional. Finalment la tercera candidatura que encapçala Oscar Navarro Torres amb un 7% dels vots emesos aconsegueix 4 llocs en el Consell Politic Nacional

Amb aquesta estructura i havent participat, segons fonts de l'organització un 65% de les persones afiliades i amb dret a vot, demà es reuniran l'Assemblea oficialment i després del procés oficial ratificarà als membres del Consell i triarà a la nova Coordinadora, previsiblement serà Rosa Pérez Garijo, que encapçalava la llista que es presentava amb el nom 'Endavant l'Esquerra per a guanyar el Pais'. En la seua candidatura li acompanyaven noms molt coneguts de l'anterior legislatura com Ignacio Blanco, Marina Albiol (avui eurodiputada) i Esther López .

La candidatura de Rosa Albert "L'Esquerra a l'ofensiva" anava també recolzada per l'anterior coordinador David Rodriguez, Raquel Pérez i Javier Parra,  entre altres.

Oscar Navarro Torres 'Unint Esquerres' portava amb ell noms com Ricardo Sixto (diputat en el Congrés) i Estefania Candel, amb el suport de la línia de Gloria Marcos.

Després d'aquest procés quedaran per triar altres 65 persones per les comarques acabant de constituir un Consell Politic Nacional que tindrà 125 persones i que serà l'òrgan màxim entre Assemblees que regularà la vida de l'organització d'esquerres valenciana.

Segons totes les dades i tal com apunten  fonts de l'organització; aquesta assemblea hauria permès tancar la crisi i permetrà a Esquerra Unida PV prosseguir amb la construcció d'una alternativa d'esquerres per al Pais Valencià .

Molt treball per davant perquè una organització que es va caracteritzar com la més forta i responsable oposició al Partit Popular valencià i que va denunciar moltes de les situacions que avui dia estan sentenciant els tribunals, torne a tenir la representació que li correspon.

Rosa Pérez Garijo
L'elecció de Rosa Pérez, si és el cas,  permetrà donar visibilitat a l'organització en  tindre també una vicepresidència de la Diputació de València.

Esquerra Unida va obtenir 106.917 sufragis, el 4,4% del total, en les últimes eleccions al Parlament Valencià però no va aconseguir diputats, com a conseqüència de la barrera electoral del 5% No obstant açò en les eleccions municipals va aconseguir 170 mil vots i 220 regidories, alguna cosa que li permet tenir una àmplia representació en molts municipis i diverses alcaldies. A més precisament Rosa Pérez, el cap de la llista  guanyadora d'aquesta Assemblea, té una vicepresidència en la Diputació de València, la qual cosa li permetrà donar visibilitat a l'organització, si com tot sembla, és triada demà matí Coordinadora de l'organització.

El procés assembleari s'ha viscut amb intensitat en les xarxes socials, no obstant açò els qui han pogut seguir-ho, clarament afirmen la seua neteja. Totes les llistes han realitzat el seu  treball i projecte amb intensitat, però respectuosament. Les assemblees comarcals han sigut també conjuntes i han permès debats interessants.  Pel que es tanca un procés que ha sigut, segons el parer de tots, net i democràtic

Rosa Albert, Oscar Torres i Rosa Pérez.
.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon