Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera: La proposta de crear una Entitat Local Menor a Mas Camarena tombada per tots els partits, menys el proponent

A la votació de la moció  Mas Camarena-CUBE es quedà a soles votant en contra  Compromís, el Partit Popular, PSPV-PSOE, Assamblea Bétera Ciudadana, Ciudadanos i el regidor no adscrit.

Bona part de la intensa sessió plenària d'ahir 5 de febrer s’ocupà en la moció de Mas Camarena-CUBE de crear una Entitat Local Menor (ELM) en Mas Camarena i Torre en Conill.  Una proposta tombada per tots els partits sense excepció però que adquirí protagonisme en haver-se difós als mitjans de comunicació.

Salvador Beltran - Mas Camarena-CUBE


Salvador Beltrán defengué la moció i abans aprofità per a saludar Jordi Sanjaime, present en la sala en senyal de suport, “12 anys alcalde del Mareny, una ELM de Sueca”  i instà a llevar dramatisme a la proposta. “Diré tres paraules clau: legalitat. Perquè no és il.legal. Independència. Mai hem tingut esta pretensió com tampoc la de segregació. Inèdita. Hi ha 3.735 ELM a Espanya; per tant, és una situació d’administració i de gestió que no trenca cap motle”. I afegí que el ressò en els mijtans “ens ha portat molts suports, i els veïns ens han transmitit la seua alegria”. Recordà que “ens sentim més una plataforma veïnal que un partit, sense ideología política definida, i tenim una sobrada majoria de vots en la zona sud. Tenim un dia a dia molt difícil, i dels sis-set milions que aportem a les arques municipals se’ns retorna un mínim” (el 5%, va concretar). “El rellotge del progrés ha de córrer per a tots. Hem tingut 25 anys de paciència”.

Començà les repliques el regidor no adscrit, Pedro Gallén, qui afirmà que “la llei no permet portar a terme esta moció, i el que vol vosté és seguir practicant el victimisme. Hauria de representar tots els veïns, no només els d’algunes urbanitzacions. N’hi ha que estan indignats i avergonyits amb la seua proposta”.
Pedro Gallent, primer a la dreta de la foto


“Hi ha més gent que viu a les urbanitzacions que voten a altres partits” assegurà Eva Martínez (Ciudadanos). “És vosté, i no els veïns, qui vol portar endavant esta ocurrència que no és viable. No ens sembla responsable vendre fum als veïns i té com a única finalitat captar vots”.
Germán Cotanda (Partit Popular) exposà els dubtes de la seua formació sobre la viabilitat de la moció, i considerà que havia de resoldre la qüestió un informe jurídic extern.

Breu i contundent va ser Augusto Sevilla (Asamblea Bétera Ciudadana) en defendre que la seua formació treballa per la integració de tot el municipi. “No entenem l’enfrontament amb la resta d’urbanitzacions –que Mas Camarena –CUBE afirmava representar- i que hagen girat l’esquena tant al nucli urbà com a les altres urbanitzacions. Si saben que, per llei, no és possible el que proposen, no sé per què mentixen”.

En la mateixa línia es va pronunciar el PSPV-PSOE. “Per què ho porta al ple, si sap que no té recorregut legal?” preguntà Fernando Cantarino, regidor d'Urbanisme. “I per què diu que no parla d’independència però així ho han reflectit els mitjans amb què vosté ha parlat i no ho ha desmentit?” El portaveu socialista assegurà que Beltrán havia aportat dades imprecises, “com quan diu que tenen el suport de l’àmplia majoria de la zona sud: 1.700 vots dels 4.000 que isqueren d'eixes meses electorals no és el 70%. Quan diu que a penes se’ls retorna un 5%, ja ens dirà d’on trau la xifra. Dels díhuit milions de pressupost, huit es destinen a personal; vol dir que es neguen a atendre’ls els treballadors municipals? O que els 100.000 euros de la Diputació en pous de tronades en Mas Camarena, com no són diners que ixen de l’ajuntament, tampoc compten, ni hem treballat per a portar-los? Ni se’n beneficiaran de la construcció de la ronda nord? Tots voldrien tots els servicis a la porta de sa casa, però això no és sostenible. Vosté ha reconegut en la ràdio: “és una mesura de pressió, però nosaltres anem a tirar endavant”.

Amb una puntualització encetà la seua intervenció Enric Martínez (Compromís): “Jordi Sanjaime és president de la Junta Veïnal, no és alcalde. De vegades, el que ú porta dins, ix”. I li formulà dos preguntes a Salvador Beltrán: Està segur de complir la llei? Té un informe jurídic que avale esta qüestió? “Perquè nosaltres sí ens hem assessorat jurídicament, i n’hi ha uns requisits molt clars que no complix. Barallem tres opcions: que ho haja fet per ignorància, que ho dubtem. En eixe cas, com s’atrevix a involucrar els veïns? No permeten esta pataleta del Sr. Beltrán i tot perquè no va poder ser alcalde pedani. Segona: que ho sap de sobra i ha col.locat el seu ego per damunt de la ciutadania. Tercera: fer-se la campanya i espere que li isca molt malament. Va ser vosté qui va excloure el servici de fem de Mas Camarena i este equip de govern ho ha solucionat. No va fer res del que tenia al seu programa. Manipula la realitat fins a un punt que se la creu, i ens preocupa que enganye els veïns”.
Rèpliques i votació

alcaldessa de Bétera
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon